Foto: 

cedida
La diversió al carrer està assegurada.

El Festival NORDANSA mou Figueres durant la tardor

Se celebrarà durant els dies 11 i 12 de novembre
Paula Pairó
,
06/11/2017
Arts
Cada primavera la capital altempordanesa acull un dels festivals de dansa en moviment més importants de les comarques gironines: AGITART. Ara, amb l'arribada de la tardor i el fred, la ciutat segueix conservant aquell esperit festiu i reivindicatiu en les arts al carrer apostant fort per un format breu però intens del mateix festival: NORDANSA, organitzat per la companyia Agitart. El pròxim cap de setmana els carrers de la ciutat s'ompliran de dansa amb quatre espectacles gratuïts que deixaran amb la boca oberta a tots els assistents. Serà breu així que val la pena apuntar bé els horaris per no perdre't cap detall!
Presentació del llibre 'El carrer és nostre'
La llibreria Edison serà l'encarregada d'encetar la jornada del dissabte amb la presentació del llibre 'El carrer és nostre', d'Aida Pallarès i Manuel Pérez, a les 12 del migdia. El relat fa un viatge per la història recent de les arts al carrer i reflexiona sobre en quin punt estan i com es pot arribar a una possible significació de la democratització real de l'art.
 
 
'Frontera', de Miquel Barcelona
El coreògraf Miquel Barcelona ha ideat aquesta peça per a tots els públics que gira al voltant de la democràcia, el polític, el poeta i el màrtir. Amb aquesta obra es crearà un espai subtil entre el tu i el jo, un espai que diferencia, separa, però alhora encurioseix. L'espectacle tindrà lloc a les 13.00 del dissabte al carrer Sant Pau, davant la Sala Edison.
 
 
'Larrua', de Proyecto Larrua
“La pell com a transistor d'emocions, l'instint més animal i lleugerament dissimulat per una capa inicial de pell”. Així descriu l'espectacle la mateixa companyia i el seu coreògraf, Jordi Vilaseca. Aquesta obra serà un repàs de descobriments a través del tacte i del contacte físic que deixarà a tothom impressionat. L'espectacle es podrà veure el diumenge a la placeta baixa de la Rambla a les 17.30 de la tarda.
 
 
'Dosis', de la Companyia Unaiuna
Arriben a Figueres dues dones amb caràcter, fortes i complexes. Laura Lliteras i Marina Fullana són les coreògrafes i artistes d'aquest espectacle que plasmarà la diferència i la complexitat de ser dones, la fortalesa i a la vegada la debilitat. Cada una d'elles amb la seva bogeria necessària per ser més dona. No us perdeu aquesta obra que es realitzarà a les 17.45 del mateix diumenge a la placeta baixa de la Rambla.
 
 
'Danza Real Ya!', de Pere Faura
El festival no podia posar el punt final sense una de les danses més reconegudes. Aquest espectacle és un collage coreogràfic entre el claqué, la disco i la dansa contemporània que es representarà a les 18:15h del vespre al Teatre Jardí de la ciutat. Mitjançant la utilització de 4 coreografies icòniques de la història de la dansa i de la història personal del creador, l'espectacle proposa reencarnar-les com un gest simbòlic d'admiració i reconeixement, però també com un exercici d'autocrítica humorística del món de la dansa i els seus referents.
 

Més informació: 

A

També et pot interessar