Foto: 

Cia. James Wilton Dance
Leviathan

Les 10 propostes per no parar de moure't amb el Festival Agitart

El programa presenta un total de 20 actuacions en tres dies
Paula Pairó
,
26/06/2017
Espectacles
Arriba el bon temps i amb ell arriba un any més el Festival Agitart a Figueres. Durant tres anys consecutius el festival ha fet moure a la gent de la ciutat al ritme de la dansa contemporània i ha apostat fort per noves propostes artístiques vingudes de tots els racons del món. Enguany ja celebra la quarta edició i ho farà de la millor manera, amb l'objectiu de transformar la ciutat durant tres dies en un escenari constant per on passaran artistes de gran qualitat i renom, cinema de dansa i tallers. Donem la benvinguda a l'experiència artística més participativa de la ciutat!
El festival comptarà amb més de 20 propostes artístiques de dansa i arts del moviment d'alta qualitat; de les quals 12 són nacionals, 7 internacionals i la resta locals de la zona. Aquestes transcorreran, entre els dies 6 i 8 de juliol, diversos espais com La Rambla, La Cate i al Teatre El Jardí de Figueres, què acolliran artistes i públic de totes les edats per gaudir plenament de tots els espectacles amb una gran proposta d'arts de carrer.
 
 
½, de Roni Rotem i Michael Rotman
Arribat de la mà d'una de les companyies internacionals del festival, aquest duo presentarà a Figueres el seu treball que experimenta i investiga el significat de les relacions de qualsevol tipus. Els dos ballarins seran com objectes que es mouran en direccions diferents però que mantindran la connexió que tenen un i altre. Representaran la independència i individualitat de cadascú alhora que mostraran com l'atracció per estar a prop d'algú és inevitable.
Divendres 7 de juliol a les 18.45h a la Rambla
Gratuït
 
 
You and Me, and You, de Rob Heaslip i Laura Murphy
Amb el suport de Culture Ireland, aquesta parella aposta per apropar-nos una obra que parla de l'estancament d'un moment precís de la relació, el que vindria a ser la tercera part de les relacions en parella. Rob i Laura revifaran el foc de la relació amb una proposta escènica en què es mostraran una sèrie d'errors i desventures i amb una lliçó final: la perseverança és l'única inspiració que necessiten.
Dijous 6 de juliol a les 19.45h a la Rambla
Gratuït
 
 
Heart Wash, de Cia. Mar Gomez
La primera proposta que us apropem del costat de casa és aquesta: per una banda una dona forta, lluitadora, i rentadora d'ofici, que es presenta en un indret àrid, allunyat i aïllat; a l'altra banda un home a la deriva, perdut, que ni tan sols sap fer la bugada. Aquesta companyia espanyola presentarà a Figueres aquest número en el qual una trobada apassionant, efímera i eternament humana narrarà la història d'un amor impossible entre els dos protagonistes. Mar Gómez ha guanyat el Premi MAX a la millor intèrpret femenina de dansa.
Divendres 7 de juliol a les 20h a la plaça Josep Pla
Gratuït
 
 
Molar, de Quim Bigas
Bigas arriba a Figueres després d'haver estat nominat als Premis de la Crítica i coproducció de la FiraTàrrega i el Graner. Aquest artista proposa una escenificació de la felicitat entesa com a allò que representem i que té normes de comportament consensuades, i sobretot és una representació d'aquelles imatges estereotipades que relacionem directament amb els estats d'eufòria i de benestar.
Dissabte 8 de juliol a les 19.15h a la Rambla
Gratuït
 
 
¿Hasta Donde...?, de Cia. Sharon Fridman
Al Festival Agitart també tenen cabuda els espectacles arribats de la capital espanyola. És el cas de ¿Hasta Donde...?, que arribats directament de Madrid presentaran a la capital altempordanesa un espectacle basat en el cos. A través d'un vals, aquesta companyia ens aproparà moviments a la deriva del cos fins a aconseguir abandonar allò que els impedeix ser éssers. Els guanyadors del premi del públic al Certament Coreogràfic de Burgos-Nova York proposaran un infinit de preguntes que ens atraparan: per pujar primer hem de baixar, fins a on?
Dissabte 8 de juliol a les 12.30h a la Rambla
Gratuït
 
 
Yellow Place, de Kor'sia
Un espectacle que neix i es desenvolupa a partir del cromatisme de l'escena, basat en el color groc. Yellow Place és un espectacle on dos estranys es troben i arriben ràpidament al punt més intens de la relació. És l'evolució d'una relació en la qual el primer conflicte apareixerà amb la primera coincidència de l'estabilitat i harmonia. Amb tot això, l'espectador podrà crear la seva pròpia idea de la relació: envellir junts és real o és ficció?
Dijous 6 de juliol a les 20.15h a la Rambla
Gratuït
 
 
SOM DANSA Figueres, de l'associació de les escoles de dansa de Figueres
Un any més Agitart també aposta per propostes locals de gran voltatge. Aquest any els estudiants de SOM DANSA Figueres, és a dir, diverses escoles de dansa de la ciutat, pujaran a l'escenari per representar un espectacle compost amb diverses disciplines i d'una forma col·laborativa.
Dijous 6 de juliol a les 18.45h a la Rambla
Gratuït
 
 
Tio Bunyol, de Carlos Romero (entrevista a Carlos Romero)
L'artista solista arribarà a Figueres per retrobar-se amb els seus inicis. Romero va començar a ballar i a rebre classes de dansa quan tenia 14 anys a l'escola de Gemma Ruiz. Amb pocs anys va passar a estudiar al Conservatori Institut del Teatre de Barcelona per ampliar, més tard, la seva formació al Real Conservatori Professional de dansa Mariemma de Madrid. Tota la seva experiència i formació han portat a Romero a ballar pel Ballet Nacional d'Espanya, sota la direcció d'Antonio Najarro. Amb tot, Carlos Romero proposa un espectacle vibrant que anirà lligat al projecte dansa i la Jove Cia de l'Escola Municipal de Dansa de Celrà.
Dissabte 8 de juliol a les 12:30h a la Rambla
Gratuït
 
 
Lowland, de Roser López Espinosa
Aquesta proposta fascinant de dansa ens acosta els moviments dels animals representats a través del cos humà i del moviment, de l'aprenentatge, l'esforç, la tenacitat i la resistència. L'espectacle proposa “volar amb el cos”, emprendre un viatge a través d'un paisatge creat per cadascú. Aquesta serà una representació on els espectadors podran imaginar un món d'aus i homes, amb llum i vitalitat.
Dijous 6 de juliol a les 21.00h al Teatre Jardí
Preu: 12 €
 
 
Leviathan, de James Wilton Dance
Aquesta serà una història fascinant que crearà dalt de l'escenari un clima únic. Ahab, el capità d'un vaixell obstinat a capturar la balena blanca Moby Dick serà el protagonista d'aquesta aventura en la que es narrarà la captura d'una bèstia gran i perillosa que és la reina del mar. Per donar un punt de dramatisme, la tripulació, a bord del vaixell, serà arrossegada pel trasbalsat carisma del seu capità.
Divendres 7 de juliol a les 21.00h al Teatre Jardí
Preu: 12 €

Més informació: 

Festival Agitart
Figueres
6, 7 i 8 de juliol
www.agitartcompanyia
 
A

També et pot interessar