Foto: 

cedida

Videoguia del Degust: una ruta de tastets de dansa a Figueres

La temporada de dansa de tardor organitzada per Agitart presenta un circuit de bars amb breus mostres de dansa aquest dissabte
Surtdecasa Empordà
,
14/11/2016
Espectacles
Durant tots els dissabtes de novembre l'associació Agitart ha anat dinamitzant Figueres d'aquest mes amb una pluja d'activitats relacionades amb la dansa. Els carrers de la ciutat altempordanesa s'han anat omplint d'arts del moviment amb actuacions, conferències, espectacles de dansa i masterclasses. Ara bé, un dels plats forts serà aquest dissabte vinent, ens brinden la proposta Degust: un imprescindible conjunt de Tastets de dansa. Una ruta dansaire en la qual tres companyies professionals presentaran quatre peces curtes a tres bars icònics de Figueres. A més a més, es poden recollir els tiquets a cada barra i presentar-los al Bar de la Cate després de l'última actuació per aconseguir una beguda gratis, samarretes i altres premis. No val a badar!
 
Aphorizmex
Combinant el breakdance, el popping i el hip hop, els membres de la companyia Ugo Boulard i Albert Morancho presenten, al ritme d’una música farcida de canvis d’energia, una peça on hi predomina la complicitat entre ells.  A través d’aquest duet i dirigits per la música arriben als racons més insòlits de la melodia.
Cia. Get Bak (Catalunya)
Durada: 5 minuts
Lizard, Figueres
 
 
 
One Self War
Al compàs d’un ritme electritzant, Le ti Sène barreja les danses pop ping i experimental en una peça on piruetes, pops i waves vesteixen de malenconia. El ballar s’entrega a la música tan visceralment que el resultat no és mai el mateix dues vegades.
Cia. Get Bak (Catalunya)
Durada: 5 minuts
On: Lizard, Figueres
 
 
 
Raw
Dos intèrprets se serveixen del contact per investigar moviments arriscats en contraposició a la sensibilitat. Quan un mateix depèn d'una altra persona, quan ja no pot valer-se per si mateix, com actua l'altre individu? L’altra persona servirà de base? Arriba un moment on els límits de cadascú es difonen en un punt on la forma estètica es deforma. L'ambigüitat està latent en aquesta proposta on els cossos es sumen, es mimetitzen i el sentit d'un està en l'altre.
Amaia Elizaran (País Basc)
Durada: 15 minuts
El Pati, Figueres
 
 
 
Bolero
Una peça sobre l'obstinació, sobre el límit entre la lleugeresa i el greu, sobre el trànsit entre el plaer i l'esgotament. També podria dir que és un ball sobre el pas del temps, les relacions que duren tota una vida i les imatges que es recorden dels meus pares quan eren joves. I és, per descomptat, una cosa semblant a la melodia del Bolero de Ravel, a l'amor, a les cobles i a altres boleros: una cosa que, de tant usar-la, gairebé sempre acaba per trencar-se.
Jesus Rubio Gamo (Madrid)
Bar de La Cate, Figueres
 
 

Més informació: 

Agitart presenta la nova proposta d’activitats relacionades amb la dansa que dinamitzarà els carrers de la capital de l’Alt Empordà tots els dissabtes de novembre
 
 
A

També et pot interessar