Foto: 

Cedida
Imatge promocional del I FIC.BIE

Neix el I Festival Internacional de Curtmetratges de La Bisbal d’Empordà

Del 5 al 7 d’agost arriba la primera edició del FIC.BiE, que ha mobilitzat més de 2500 curtmetratges de més de 100 països diferents
Adrià Cortadellas
,
04/08/2016
Arts
Si l’estiu passat lamentàvem la desaparició del Festival Internacional de Curtmetratges del Mas Sorrer Neix, aquest cap de setmana estem de celebració. Demà comença un nou festival internacional de curtmetratges de ficció, a la Bisbal d’Empordà. Segons diuen els organitzadors, malgrat tenir voluntat internacional, serà proper i intentarà transmetre l’emoció i la passió pel cinema que tenen els seus organitzadors. La Bisbal acollirà a diversos realitzadors audiovisuals i altres agents involucrats a la indústria cinematogràfica durant els dies 5, 6 i 7 d’agost. Imprescindible pels cinèfils de l’Empordà.
Es pretén cobrir la petita mancança d’activitat cinematogràfica al poble, creant un espai pels realitzadors locals

L’Empordà bull d’iniciatives culturals de tota mena. I més encara en aquestes dates! I sempre omple de joia que en sorgeixin de noves. És el cas del I Festival Internacional de Curtmetratges de La Bisbal d’Empordà. El Festival tindrà lloc entre els Jardins de Torre Maria i el 1700 Cafè&Copes, espais per les diferents projeccions i xerrades relacionades amb el món del cinema. En aquesta ocasió Joan Buhigas, rigger freelance, farà una pinzellada als diferents departaments dels VFX i se centrarà en el rigging, una tècnica d’animació de personatges.

El FIC.BiE també neix amb  l’objectiu d’oferir l’oportunitat de veure diferents maneres de narrar històries mitjançant el llenguatge cinematogràfic. Això serà possible gràcies a la participació dels realitzadors nacionals i internacionals que participen al Festival. S’hi podran veure títols com ara Underworld (1983) amb personatges de Quim Monzó i alguns actors coneguts del panorama cultural gironí. Un curt de Tomàs Mallol (1972) o En la Azotea de Damià Serra (2015) són algunes de les peces convidades que obriran el festival, tot repassant l’evolució del curtmetratge des dels seus inicis fins l’actualitat.

El curtmetratge és, gairebé sempre, el primer contacte amb el cinema de qualsevol aspirant a treballador de cinema, potser pel baix cost i per la facilitat que ofereixen les noves tecnologies, però a la vegada és la màxima expressió d’amor cap a ell; gairebé sempre es realitzen treballs sense cobrar, abusant d’amistats, familiars i sense una indústria interessada en comercialitzar-los. Per aquest motiu els organitzadors pretenen fer arribar els treballs d’aquests directors i premiar-los de la millor manera possible, mostrant la seva obra al públic. I és que, el propòsit general del festival és cobrir la petita mancança d’activitat cinematogràfica al poble, creant un espai pels realitzadors locals, tant amateurs com professionals.

L’acollida i el tret de sortida no podia haver estat més exitosa. Sense anar més lluny, en aquesta primera edició hi han participat 2500 curtmetratges de més de 100 països d’arreu del món. Paral·lelament, també es va convocar un concurs jove per a estudiants dels instituts de la Bisbal. El guanyador va ser presentat a l’Espai Fira de la Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà el passat dissabte 16 de juliol. Era un petit escalfament de motor per aquest nou festival que acaba de néixer. I que duri per molts anys!

Més informació: 

I Festival Internacional de Curtmetratges de La Bisbal d'Empordà
Del 5 al 7 d'agost
Jardins de Torre Maria i 17100 Cafè&Copes
Informació a l'agenda de Surtdecasa Empordà
Web del festival

A

També et pot interessar