Surtdecasa Empordà
,
08/04/2019
Arts

Un mil·lenni a Vilanova de la Muga

Un programa farcit d’activitats per celebrar els 1000 anys d’antiguitat de Parròquia de Santa Eulàlia

Foto: 

Cedida
La primera referència escrita de la Parròquia de Santa Eulàlia data del 1.019. Així ho constata l’acta de la Fundació de la Canònica de la Seu de Girona, on apareix esmentada “L’ecclesia de Villanova”. Mil anys després, l’Ajuntament de Peralada ha decidit programar un seguit d’actes al llarg de l’any. L’extraordinària efemèride coincideix amb la primera fase de restauració dels frescos murals romànics situats a l’absis de l’església. Un aniversari que no es tornarà a repetir fins aquí mil anys, així que no us el podeu perdre!

Entre els actes programats: el 13 d’abril, a la mateixa església, s’hi farà una conferència explicativa de la primera fase de restauració de les pintures romàniques. Aquesta conferència té com objectiu donar a conèixer de forma entenedora quin era l’estat de les pintures, quins processos van patir amb el pas del temps, quin és el seu valor, quin procés de restauració han sofert i amb quins criteris i quin és el seu estat actual, així com també explicar quin serà el resultat final un cop acabada la segona fase. El mateix dia a la tarda tindrà lloc un concert a càrrec de la Coral d’Antics Escolans de Montserrat, acte que forma part del Cicle de Concerts Músiques del Mil·lenari.

 

Cicle de Concerts Músiques del Mil·lenari
Organitzat per la violista Arabel·la Fernández, aquest cicle aprofita l’empenta de la commemoració d’aquesta efemèride amb la voluntat d’apropar la música clàssica de qualitat, i de promoció de l’església de Vilanova com a lloc emblemàtic de l’Alt Empordà per a realitzar-hi concerts de petit format. A banda, de la Coral d’Antic Escolans de Montserrat, sobre aquest escenari privilegiat hi passaran grups de referència en el panorama de la música clàssica com La Quarta Diamantina, Locus Desperatus (música medieval) o EVOEH (cants sefardites)

Més informació: 

Més informació aquí

També et pot interessar