Segonamà

Foto: 

cedida

Segonamà ens comenten cançó x cançó el seu primer disc 'Endinsa't'

El grup del Camp de Tarragona presentarà el seu treball aquest divendres 6 a Riudoms
Surtdecasa Camp
,
03/05/2016
Música
Després de 5 anys d’escenaris, una maqueta i un EP, ara han cregut que era el moment d’estrenar el seu primer llarga durada. I ho fan amb ‘Endinsa’t’ (autoproduït, 2016), dotze cançons en les que han sabut capturar l’energia i la positivitat que caracteritza els seus directes. Un treball que compta amb la col·laboració de La Pegatina, d’Ítaca Band i del raper britànic L.A., que podreu escoltar íntegre al final de l'article i que us convidem a descobrir més a fons en aquest cançó per cançó...

01. 'Intro'

"És la carta de presentació del CD. És l'avantsala d'allò que al llarg del disc anirem mostrant".
 

02. 'Rumbo Perdido'

"Comença el "show". Tot ve d'una melodia d'una cançó incompleta que ja havíem incorporat en el nostre anterior directe i que, a l'hora de gravar, vam treballar perquè hi fos. És una de les cançons més enèrgiques, amb moltes distorsions però sense oblidar la nostra faceta més "latin". La cirereta del pastís ens ha ajudat a posar-la el company d'Itaca Band, Albert García".
 

03. 'Desplega la vela'

"La nostra cançó. Va ser de les últimes que vam crear i la primera a sortir a la llum. La lletra d'aquesta cançó pot servir per ajudar a afrontar qualsevol de les dificultats que es van presentant al llarg de la vida. La festivitat i el ritme de la música fan que entri al teu cap i et costi fer-la sortir".
 
 

04. 'El tren de la vida'

"És una metàfora, a base de cúmbia, de la vida que no para, que segueix endavant. Explica que al tren hi ha lloc per tots aquells que et volen acompanyar al llarg del viatge. Aquesta és una de les cançons que fa més temps que està al nostre repertori, però amb significatives modificacions".
 

05. 'Coge aliento'

"L'última. Igual que 'Desplega la Vela', va ser de les darreres cançons que vam treballar per portar a estudi. Aquesta rumba fa un cant a la vida i a la felicitat, acompanyada pel gran acordió d'en Romain. La gran veu i lletra de l'Adrià i els cors del Ruben donen el toc característic de la cançó, fusionant Segonamà i La Pegatina".
 

06. 'A l'alba'

"Com quasi al llarg de tot el nostre disc, aquesta cançó també transmet un missatge positivista i ple d'energia envers la vida. Aquest tema potser és el que passa per més estils musicals diferents, anant de la rumba al reggae i acabant amb rock".
 

07. 'Orilla del mar' 

"En un principi, abans de posar-nos a gravar el CD, donàvem per fet que seria el single. Tot i que amb el temps això ha canviat, les ganes de ballar i de festa que transmet aquesta cançó, són les mateixes que el primer dia que la vam tocar a l'assaig i no vam poder-nos contenir de saltar i ballar com si fóssim dalt de l'escenari".
 

08. 'Il·lumina la nit'

"El nostre petit experiment. Vam voler fer una cançó totalment diferent del que portàvem fent al llarg del disc i aquest va ser el resultat. Val a dir que la melodia i la lletra ens delaten, i per molts experiments que intentem, l'essència de Segonamà també es nota en aquesta cançó".
 

09. 'Paso a paso'

"Aquesta cançó ja la teníem inclosa en el directe anterior i és una de les que hem treballat més. La lletra ens parla de superació, de força, de lluita.... Aquests missatges van quedant gravats a base d'una melodia força rapejada, i una tornada "rockera" on pots cantar a ple pulmó".
 

10. 'La direcció del vent'

"Seguim amb missatges de superació i de motivació, però aquesta vegada a base d'una rumba més clàssica, tot passant per un reggae que fa caminar. En aquesta cançó cal destacar el solo de trompeta, no només per la dificultat tècnica, si no també per la durada".
 

11. 'Sabroso y tropical'

""Sabrosura pura chicos!!". Després de la intro, és la cançó més curta, però també la més plena de riquesa musical i rítmica del CD. En aquesta ens fixem en l'avui, ens fixem en la nit, i ens fixem en la festa. De ben segur que quan la sentis, les cames et marxaran soles".
 

12. 'Y si tú' 

La lenta del disc. Però no podíem tocar-la tanta estona lenta, som Segonamà i això de lent al nostre ADN s'ho van descuidar. La cançó ens parla d'una relació de dues persones que per algun motiu han hagut de separar-se, i un li canta a l'altre aquesta proposta de: "Y si tú me das... lo seré todo para ti".
 

Més informació: 

Segonamà + Cesk Freixas + Terra Ferma
Divendres 6 de maig, 21 h
Riudoms
 

A

També et pot interessar