Arnau Margenet
,
14/10/2015
Entorn

Els 5 millors miradors de l'Empordà

Us descobrim els 5 indrets on poder gaudir de les millors vistes de l'Empordà

Foto: 

Cedida
Aiguamolls de l'Empordà

Fa unes setmanes us revelàvem quines són les 10 millors platges de la nostra comarca per gaudir durant l’estiu (esperem que l’hàgiu gaudit, per cert!). Ara que l’estiu ens ha deixat i el clima es tempera, toca buscar alternatives naturals a la platja que tant i tant trobarem a faltar. Per sort, la nostra comarca ofereix moltes possibilitats pel que fa a propostes on la natura n’és la principal protagonista. Avui aixequem la vista per trobar els 5 millors miradors de l’Empordà; racons que ofereixen panoràmiques espectaculars i úniques de la nostra comarca. Paisatges monumentals, colorits, salvatges i plàcids, per quedar absolutament corprès. Els voleu conèixer?

 

  1. Mirador de Mas Ventós (Palau-Saverdera)

Conduint per la carretera de Sant Pere de Rodes, de camí cap al mil·lenari monestir, trobem una zona natural d’esbarjo anomenada Mas Ventós, amb pinars, taules per menjar, una zona de graelles oberta a tothom i les ruïnes del que un dia va ser la masia. Un centenar de metres més enllà hi trobem mitja circumferència de pedra davant la qual s’hi estén una de les vistes més espectaculars de l’Empordà. La panoràmica abraça, pel litoral, tota la Badia de Roses, des de Roses fins a Punta Montgó, s’estén plana endins, entre camps de conreu i el Parc Natural dels Aiguamolls, i puja per l’Albera fins l’horitzó, on inclús podem veure la punta del Canigó. Una mirada per tot l’Alt Empordà i part de les serralades que l’envolten. Us recomanem enfervoridament pujar-hi a trenc d’alba, senzillament espectacular!

 

 

 

  1. Torre del Vent (Aiguamolls de l’Empordà)

Enmig del Parc Natural del Aiguamolls, entre maresmes, camins i aus, s’hi eleva la Torre del Vent, el punt més elevat del parc. Es tracta d’una gran estructura en forma de torre amb escales de cargol en el seu interior i dos nivells d’observació. Després de pujar un bon grapat d’escalons (amenitzats amb les petjades de diferents animals que cal endevinar) s’hi troba el primer, a uns 20 metres i al recer del sostre. Uns escalons més amunt, a uns 25 metres, descobrim un autèntic balcó enmig de la gran planícia des d’on podem albirar l’Empordà en 360º, amb la Badia de Roses i l’Albera actuant de pols, i els Pirineus, el massís de Montgrí, les Gavarres o la Serra de Rodes com a punts de referència. Una experiència panoràmica inigualable.

 

 

 

  1. Mirador del Cap de Creus (Cadaqués)

Tot i que si el que volem és viure una experiència ‘mediterrània’ i 100% empordanesa (en el sentit més idíl·lic), res millor que conduir fins al paratge del far del Cap de Creus, el nostre particular Finisterre. Un mirador clàssic, de tipus balconada i obert al mar, custodiant un paisatge típicament alt-empordanès (mar i muntanya), monumental, d’aquells que un té la sensació de no poder mesurar per superar qualsevol perspectiva coneguda. Orientat al sud-oest, el mirador del Cap de Creus ofereix vistes del Cap Norfeu, Cadaqués, El Pení, el Coll de Perafita, Cala Fredosa i Cala Jugadora, i les Illes d’En Forcat. I si a Mas Ventós us recomanàvem el trenc d’alba, aquí hi trobareu postes de Sol color taronja idíl·lic. Us avisem, un cop et poses a contemplar aquest paisatge és fàcil quedar perillosament embadalit!

 

 

 

  1. Punta Montgó (L’Escala)

Avantsala del Baix Empordà, Punta Montgó és el cim d’un turonet, entre Cala Montgó i Illa Mateua (L’Escala), que ofereix una vista natural (no és un mirador, en el sentit estricte del terme) i frontal de tota la Badia de Roses, amb la Serra de Rodes, l’Albera i els Pirineus de fons, pel costat oest, i el començament del Massís del Montgrí i el vast Mediterrani, per l’est. Un mirador natural però guardat per una antiga torre que servia de talaia i que avui dia no és visitable. El més corprenedor d’aquesta panoràmica és la percepció de immensitat que ofereix el mar vist a gran escala, i veure les grans onades dels dies de mala mar com si fossin petits plecs d’escuma trencant a les roques. Si busqueu pau interior i experiències catàrtiques, aquí les trobareu. 

 

 

 

  1. Mirador de l’Hostatgeria (Llafranc)

Diuen que en aquest mirador si poden veure les millors sortides de Sol de la Costa Brava. I és que el mirador de l’hostatgeria (terrassa de l’antiga hostatgeria de Sant Sebastià, actualment reconvertit en un hotel-restaurant), està obert completament al mar. Un balcó al caire d’escarpats cingles costaners, entre les localitats de Llafranc i Tamariu, on poder connectar amb el Mediterrani sense barreres ni més distraccions que la dels mar, l’horitzó i el cel. Probablement el millor mirador del Baix Empordà!

 

 

 

També et pot interessar