Paula Pairó
,
26/09/2018
Entorn

6 plans per viure una tardor única a l’Empordà

Activitats, rutes, visites i gastronomia per gaudir en terres empordaneses

Foto: 

CEDIDA
Durant la tardor, les vinyes del nostre voltant es tenyeixen de colors torrats.
Qui ha dit que un cop passat l’estiu les terres empordaneses perdin l’encant? Precisament qui més coneix l’Empordà, qui hi passa llargues temporades no estivals i qui hi arriba quan el fred comença a petar és qui descobreix aquella essència tan nostrada i de la que tan orgullosos estem. Amb l’acomiadament de l’estiu, la calor, els guiris i els ‘xiringuitos’, torna l’Empordà que més estimem, el de les passejades de les tardes de diumenge, el dels vespres en teatres i centres culturals, el de la millor gastronomia possible. No perdeu detall dels plans que ha preparat Surtdecasa Empordà per tal de viure una tardor única!

1. De muntanya en muntanya mentre descobriu l’Empordà fent escalada
L’essència d’aquestes terres rau, en gran part, en la naturalesa que les envolta. Si bé és cert que el turisme ja fa temps que ha arribat amb força i ha omplert gran part del nostre territori, encara queden aquelles zones tan preuades que els empordanesos hem sabut conservar i que avui en dia, una part de la població aprofita per fer-hi passejades o per escalar. L’escalada serà una de les activitats més enriquidores que podreu fer a l’Empordà!

>Més informació

2. Atipar-nos de bolets típicament empordanesos
Qui va dir que a l’Empordà no es troben bolets? Això és perquè no heu buscat en el lloc adequat (són escassos i van buscats!). Però ep, si presteu atenció i us hi esforceu segur que omplireu algun cistell de pinetells, ous de reig, cogumelles o llenegues –sempre i quan hi hagi hagut les condicions climàtiques adequades–. Com cuinar-los i on trobar-los, una guia amb quatre consells bàsics per a aquells més inexperts.

>Més informació

3. Vespres teatrals a la capital alt-empordanesa
Enguany, La Cate i el ja renovat Teatre Jardí tornen a lluir per presentar-nos aquells espectacles imperdibles del moment. Teatre amateur, dansa, teatre d’alt nivell, produccions locals, espectacles infantils i fins i tot monòlegs. No perdeu l’ull als 8 espectacles que hem seleccionat!

>Més informació

4. Resseguint les passejades històriques
Amb la tardor, l'ambient comença a ser més fresc però suficientment agradable com per fer llargues passejades. El sol ja no t'intenta rostir el cap i cada vegada hi ha menys turistes. Afortunadament, quan una cosa s'acaba sempre arriba una millor, i és que la nostra comarca és experta en trobar racons per caminar i passar una estona agradable sota les alzines o a la vora del mar. A calçar-vos unes vambes i a sortir a gaudir!

>Més informació

5. L’Empordà damunt d’una BTT
Es presenta com una terra plena de contrastos i esdevé en un lloc únic per gaudir de la natura en totes les seves variables. La proximitat entre el mar i la muntanya fa que l'Empordà sigui un dels pocs indrets del món on poder fer un cim de 1.400m i windsurf el mateix dia. Podeu viatjar per vies verdes, camins oberts, senders bosquers i corriols, i tot sobre rodes.

>Més informació

6. Conèixer més coses sobre els nostres orígens
No podem pas negar que tothom ens identifica amb la Costa Brava. Però exactament, d’on prové el nom d’aquesta costa famosa arreu del món? A partir de quin any s’utilitza i qui és el seu creador? Tot un grapat de respostes que trobareu en l’article que firmem des de Surtdecasa Empordà! Per viatjar primer cal conèixer els nostres orígens!

>Més informació

També et pot interessar