Paula Pairó
,
20/09/2018
Espectacles

8 espectacles que no us heu de perdre de la nova temporada de teatre a Figueres

Les apostes locals i la reobertura –després de fer reformes– del Teatre Jardí marcaran aquesta tardor

Foto: 

JOAN CASTRO
Després d'uns mesos de reformes, el Teatre Jardí tornarà a acollir els millors espectacles de la temporada.
Amb la tornada a l’escola, el final de les vacances i l’arribada de les temperatures més suaus, també arriba la nova programació teatral de Figueres. Enguany, La Cate i el ja renovat Teatre Jardí tornaran a lluir per presentar-nos aquells espectacles imperdibles del moment. Aquells que tothom en parla i els que donaran a parlar! Enmig de la programació, diverses entitats locals han apostat per oferir programacions pròpies que han creat i assajat durant tot l’any i que ja estan a punt per portar a l’escenari. No perdeu l’ull a la selecció dels 8 espectacles que des del Surtdecasa Empordà us recomanem que no us perdeu!

1.Ens ha caigut la sogra
Aquesta serà la primera comèdia de la companyia figuerenca Tequatre. En Jordi i la Montse són una parella enamorada que viuen dins del seu niuet d’amor. L’espectacle, que s’ambientarà a la Barcelona dels 70, presentarà divertides situacions que conduiran a un desenllaç de tots els embolics creats pels personatges de la trama. Una obra entretinguda i divertida que farà passar una estona agradable.
>Divendres 16 de novembre, 21.00 h Dissabte 17 de novembre, 18.00 i 21.00 h Diumenge 18 de novembre, 12.00 h - Teatre Municipal el Jardí

2.Immortal
Què faries si tinguessis tot el temps del món? Què faries si haguessis d’aguantar el teu sogre fins a la fi dels temps? Què faries si haguessis de treballar en aquella feina que no t’agrada dos-cents anys més? Què faràs quan els teus propis fills ja siguin besavis? Aquesta comèdia dramàtica futurista –en forma de monòleg– estarà protagonitzada per Bruno Oro, que es transformarà en molts personatges que gaudiran, patiran i s’enfrontaran a la immortalitat. 
>Dissabte 8 de desembre, 21.00 h - Sala La Cate

3.Tot va bé si acaba bé
L’obra de Shakespeare serà l’escollida per estrenar un escenari nou i molt especial que farà viure moments únics al públic. Els Jardins Puig Pujades seran l’espai on es representarà la història d’una jove, l’Helena, que sap que en qualsevol conte de fades, si l’heroi salva el rei aquest obté la mà de la seva estimada damisel·la. Aquesta vegada però, la jove serà el suposat heroi i viurà una història d’enganys i manipulacions, al costat de personatges egoistes i on les estratègies seran cada vegada més fosques.
>Dissabte 6 d’octubre, 21.00 h - Jardins Puig Pujades

4.Contes al terrat
L’espectacle per excel·lència per fer volar la imaginació. Interpretat per Anna Roca, amb la direcció de Pere Romagosa, Contes al terrat és una obra per gaudir al costat dels petits de la casa. Cinquanta minuts d’històries al terrat, d’agulles d’estendre, galledes i llençols.
>Diumenge 4 de novembre, 18.00 h - Sala La Cate

5.La nit de Molly Boom
Un altre dels espectacles en format monòleg d’aquesta temporada serà La nit de Molly Boom, que estarà interpretat per la figuerenca Àngels Bassas. La Molly és una dona que en una nit d’insomni mentre el seu marit dorm deixa fluir els seus pensaments més íntims. Aquesta serà una oportunitat per recrear els seus records, formular desitjos lascius, fantasies i somnis. El sentit de l’humor i l’erotisme embolcallen aquest soliloqui que ens apropa a una realitat femenina inquietant.
>Dissabte 1 de desembre, 21.00 h - Sala La Cate

6.El ball
Una de les apostes més anunciades i esperades de la temporada és El ball. La companyia figuerenca La Funcional Teatre torna a oferir un espectacle molt especial que combina part musical i part teatral. L’obra se situa en una sala de ball –que podria ser una de les creades pel teixit associatiu de Figueres durant el segle passat– i repassa l’evolució des de l’any 1931 fins a l’actualitat.  El ball evoca la proclamació de la República, la Guerra Civil, el franquisme, l’arribada del turisme, la transició democràtica i el boom immobiliari, mentre repassa les cançons que més han marcat a cada generació.
>Divendres 23 i 30 de novembre i 7 de desembre, 21.00 h Dissabte 24 de novembre i 1 i 8 de desembre, 21.00 h Diumenge 25 de novembre i 2 de desembre, 18.00 h Dimecres 5 de desembre, 21.00 h Dijous 6 de desembre, 18.00 h - Teatre Municipal el Jardí

7.Rhumans
Un espectacle que transformarà la percepció dels clowns i farà reflexionar al públic amb un collage musical farcit de números de creació pròpia i d’algun clàssic. La producció, creada per Jordi Aspa i Rhum & Cia, anirà més enllà organitzant una taula rodona de clowns a la comarca. Perquè el riure ho cura gairebé tot... no us perdeu un dels espectacles més divertits i terapèutics més vistos en els últims anys en els escenaris catalans.
>Divendres 30 de novembre, 21.00 h - Sala La Cate

8.Els nens desagraïts
Aquesta obra, basada en fets reals, s’inspira amb Sant Gregori als anys vuitanta del segle XX, moment en el que es reunia una comunitat de famílies –liderada per “la Mare”, autoproclamada “missatgera de Déu”– que van decidir abandonar els cercles d’amistats per agermanar-se en una rígida comunitat catòlica. Renunciaven al món i als seus plaers per viure en la més estricta pobresa mentre esperaven la fi del món. En aquesta comunitat van néixer nens que, arribat el moment, van sortir per trobar-se amb el món més enllà del seu bosc, aïllat de tot.
>Dissabte 10 de novembre, 21.00 h - Sala La Cate

 

Nova aposta tecnològica de La Cate
Aquesta nova temporada també porta novetats a nivell tecnològic. L’aplicació mòbil de La Cate ja és una realitat. Serà un nou suport digital on l’usuari pugui consultar la programació cultural  i les notícies relacionades amb l’entitat a través del mòbil o la tauleta. Disponible per IOS o ANDROID.

També et pot interessar