La Cate inaugura bar i temporada

Foto: 

Cedida

La Cate inaugura bar i temporada

L'entitat figuerenca es consolida com un dels centres culturals més actius de la ciutat
Irene Caamaño
,
22/09/2014
Espectacles
La Cate presenta la nova temporada aquest divendres i proposa una programació continuada de dimecres a diumenge i amb més de 70 activitats fins al mes de desembre. Per una banda es consoliden propostes culturals com el cinema clàssic, els espectacles familiars o les Nits Golfes; per l'altra, s'obre un nou espai a l'entitat.

El centre cultural figuerenc presentarà oficialment la programació de l'inici de temporada 2014-2015 aquest divendres a la inauguració del nou espai de l'edifici: el Bar de La Cate. Amb aquesta obertura, l'entitat comença una nova etapa caracteritzada per l'oferta cultural assegurada de dimecres a diumenge fins a les festes de Nadal.

 

Les Joventuts Musicals de Figueres han programat un concert per cada dimecres i inicien la temporada de tardor el proper 1 d'octubre amb el concert d'Atrium Ensemble i l'oboeista mexicà Dani Ramírez, la primera actuació de les moltes organitzades per aquesta associació fins al proper 26 de novembre.

 

Els dijous també seran un dia de la setmana mogut a La Cate. A partir de l'1 d'octubre torna la temporada cinematogràfica de la mà del Cineclub Diòptria i la seva programació de cinema d'autor. D'altra banda, aquest dijous 25 de setembre continua el cicle de conferències “Activitat productiva i transformació del medi empordanès”, organitzat per l'Institut d'Estudis Empordanesos, La Cate i Òmnium Cultural, i que se celebren cada últim dijous de mes.

 

Així doncs, un any més, i gràcies a la citada col·laboració amb el Cineclub, el cinema serà un dels pilars de la proposta cultural llançada des de l'entitat. Aquest 2014 es consolida el Cinema Clàssic dels diumenges amb projeccions bimensuals (primer i tercer diumenge del mes) fins al maig de l'any vinent, i a més a més torna la programació familiar amb diverses propostes de cinema i teatre infantil.

 

Durant el cap de setmana tindrà lloc l'aposta cultural més potent gràcies a la nova temporada de Figueres A Escena, una programació organitzada des de l'Ajuntament de Figueres que aposta pel lema “anar a teatre a Figueres no té preu” i presenta un programa molt variat a preus totalment assequibles (es poden veure obres com “Lucifer, el musical”, “La partida” o “Vània” per només 10 euros).

 

Dins aquesta àmplia oferta cultural, també tornaran les Nits Golfes (sessions de teatre de petit format de qualitat els dissabtes a les 23 h), la reconeguda Mostra de Muntanya i Aventura al novembre i les exposicions mensuals organitzades des de la mateixa entitat. Finalment, el primer trimestre quedarà tancat amb la programació de Nadal, caracteritzada per les activitats familiars i la X Mostra de Pessebres i Diorames.

 

D'aquesta manera, la temporada 2014-2015 es planteja com un moment de consolidació de La Cate com a centre cultural ja que, a banda de ser la tardor amb més programació fins a dia d'avui, s'obre el bar propi de l'entitat i es converteix en el tercer espai de l'edifici, on s'hi duran a terme diversos tipus d'activitats relacionades amb l'oci i la cultura més propers: concerts, sessions de curtmetratges, monòlegs, etc. Una tardor ben carregada d'esdeveniments que es completarà amb el reconeixement de la Fulla de Figuera de Plata de Figueres otorgada des de l'Ajuntament de la ciutat.

A

També et pot interessar