Foto: 

Cedida

La reinvenció del Festival Portalblau

El festival es transforma apostant per la música d'autor i la poesia
Arnau Margenet
,
03/07/2020
Espectacles
Hi ha una paraula que aquestes setmanes reverbera una vegada i una altra per tots els racons del territori cultural català: reinvenció. I és que les circumstàncies provocades per la crisi sanitària han obligat el sector a fer un exercici d'adaptació sense precedents que, fonamentalment, passa per la reprogramació i l'habilitació d'espais adaptats a la nova normalitat.

Un d'ells és el Festival Portalblau, un dels imperdibles de l'estiu empordanès que, a l'excepcionalitat del moment, també se li suma que ha viscut un relleu en la direcció. En el seu particular procés d'adaptació al nou medi, el festival ha optat per una edició més intimista apostant per la cultura inclusiva i una forta presència femenina en vuit cites imperdibles. Les repassem!

 

1. Espectacle 'Bàrbars' amb Jordina Biosca i David Garcia
Barbaritats elevades a l'enèsima potència. Quan els continguts van directament a l'ànima i de retruc pincen la ment. Quan el to subtil d'un vers desferma tempestes i ofega els sentits, tot allò què passa escrit en tinta esdevé carn pròpia, mirall d'un mateix. Recitat, narrat. Sentit.
> Dissabte 1 d'agost, 21:00h
> Jardins de la Muralla Grega d'Empúries

2. A la Llum del Dia: Trobada poètica i musical de la mà de Kavafis
Aquesta edició del Portalblau ha deixat un lloc per propostes alternatives com aquesta que combina música i poesia. El grup Kavafis musicalitzarà els textos que recitarà els poetes Josep Tero, Carme Callol, Jaume Comas i Eusebi Ayensa. Una proposta integral, atrevida i ben original que tindrà lloc al Mar d'en Manassa.
> Dijous 6 d'agost, 19:30h
> Mar d'En Manassa

 

3. Gemma Humet
Sense dubte, una de les veus més reconegudes de l'escena catalana actual. La carrera de Gemma Humet ha estat forjada des de l'essència de la cançó d'autor i l'escalf per la música tradicional. El seu nou disc sortirà el 2021 i comptarà amb un so renovat que barreja la caixa de ritmes i els sintetitzadors amb les melodies d'aires mediterranis i la càlida veu de l'egarenca.
> Divendres 7 d'agost, 21:00h
> Mar d'En Manassa

 

4. Maria Jaume
I d'una veu consolidada a una altra que emergeix amb força després d'alçar-se amb el premi Sona 9. Nascuda a Mallorca, Maria Jaume és una jove cantautora que ha emprès el seu camí en la música abraçant el folk acústic i el pop independent a parts iguals. Una artista que cal seguir d'aprop, començant pel concert que oferirà el pròxim 8 d'agost al Festival Portalblau.
> Dissabte 8 d'agost, 21:00h
> Mar d'En Manassa

5. Alessio Arena i Giancarlo Arena
Els dos germans cantants barregen els seus repertoris nascuts entre Itàlia i Catalunya, incloent-hi les mitologies familiars i les històries d'una infància profundament transcultural i mediterrània. Amb un segell de delicadesa i originalitat, Alessio Arena i Giancarlo Arena ens proposen peces originals i reinterpretacions de "word music d'autor".
> Diumenge 9 d'agost, 21:00h
> Mar d'En Manassa

 

6. Las Migas
Las Migas és el quartet format per Carolina Fernández (veu), Marta Robles (guitarra), Alicia Grillo (guitarra) i Roser Loscos (violí). Destaquen per ser diferents i semblants al mateix temps i la fusió de cultures tan meravellosa que creen quan estan juntes. Enguany celebren el seu 15è aniversari presentant el seu darrer disc ‘Cuatro'.
> Dijous 13 d'agost, 22:00h
> Fòrum Romà d’Empúries

7. Dàmaris Gelabert
Dàmaris Gelabert presenta una proposta variada que va des de la música mediterrània fins al country, passant pel rock, la rumba i la bossa nova. Amb un repertori que esdevé un crit optimista a la vida a prop de la natura, aprenent a gaudir dels moments i dels regals que ens ofereix.
> Divendres 14 d'agost, 20:00h
> Fòrum Romà d’Empúries

 

8. Els Amics de les Arts
Els Amics de les Arts presentaran ‘Els Dies més Dolços'. Un repertori que sonarà tal i com el van presentar pel seu canal de YouTube durant el confinament. Aquesta oportunitat, totalment circumstancial, dona al públic la possibilitat de viure un espectacle únic que ens recordarà els inicis de la banda i on es revisitaran les seves cançons més estimades.
> Dissabte 15 d'agost, 22:00h
> Fòrum Romà d’Empúries
 

Festival Portalblau, Empúries, 2020
De l'1 al 15 d'agost
L'Escala
Dijous 6 d'agost, 19:30h
L'Escala
Gemma Humet
Divendres 7 d'agost, 21h
L'Escala
Dissabte 8 d'agost, 21h
L'Escala
Diumenge 9 d'agost, 21h
L'Escala
Las Migas
Dijous 13 d'agost, 22h
L'Escala
Dàmaris Gelabert
Divendres 14 d'agost, 20h
L'Escala
Dissabte 15 d'agost, 22h
L'Escala

Més informació: 

A

També et pot interessar