Arnau Margenet
,
06/06/2017
Espectacles

Les nou vides del Festival Gat Bornaix

El proper 18 de juny Cruïlles acollirà les actuacions de Pavvla, Roger Puig i Pau Blanc

Foto: 

Cedida
A una sola edició de fer la desena, torna el Gat Bornaix, el festival d'art i música emergent de Cruïlles. Com ja hem explicat en edicions anteriors, la referència felina té origen en la parla popular dels municipis situats al massís de les Gavarres, que utilitzaven el terme de ‘gat bornaix’ per referir-se als gats salvatges que hi habitaven. Gràcies a un programa petit però no per això menys ambiciós i un marc monumental de gran valor arquitectònic com ho és el Monestir Romànic de Sant Miquel de Cruïlles, el festival ha aconseguit fer-se un lloc en la nostra agenda de clàssics, cita ineludible del juny empordanès.

Amb l'habitual i fins ara exitosa barreja de música, arts plàstiques i teatre, la 9ª edició del Festival Gat Bornaix tindrà lloc el proper diumenge 18 de juny. Conservant l'estructura de festival de petit format, ja és tradició que el Gat Bornaix comenci amb un vermut maridat que aquest cop anirà adreçat als més petits. La Companyia Mau Teatro presentarà l'espectacle 'Barnabàs: el cuentacaminos' on farà gal·la de l'humor, la improvisació i el teatre d'objectes amb el que ja ha meravellat a tot el país.

En la vessant d'arts plàstiques el festival ha convidat a un artista empordanès de talla. El pintor Jordi Isern presenta la seva retrospectiva ‘Origen', on podrem delectar-nos contemplant algunes de les pintures més genuïnes de la seva obra.

A partir de les 18h s'obrirà l'apartat musical, que comptarà amb tres actuacions de nivell. El primer torn serà per una de les joves promeses catalanes de la música de cantautor com ho és la Paula Jornet. Sota el nom de Pavvla (pronunciat ‘Paula'), la jove cantautora presentarà el seu primer disc 'Creatures', un llarg amb el que s'ha guanyat les lloances de tota la crítica i que, inclús, va ser considerat millor disc el passat novembre per la prestigiosa revista Mondo Sonoro. Acte seguit, entrarà en escena el pop psicolèlic de Roger Puig, guitarrista llampant de Els Nens Eutròfics i col·laborador habitual de Roger Mas, que filarà un repertori arran del seu últim disc 'Picnic al Búnker'. El 'xiringuito' el tancarà un dels músics amb més talent de l'escena empordanesa. El bisbalenc Pau Blanc és el pupil d'Adrià Puntí i és un d'aquells músics que fa de la música literatura. Amb el disc 'El Jou' sota el braç, posarà punt i final a una nova edició del Gat Bornaix, avantsala de la desena que de ben segur se celebrarà com es mereix.

Més informació: 

El Gat Bornaix
18 de juny, a partir de les 12h
Sant Miquel de Cruïlles

Facebook El Gat Bornaix

També et pot interessar