Foto: 

CEDIDA
Pau Blanc actuant a la darrera edició del Gat Bornaix

La desena miolada del Gat Bornaix de Cruïlles

El proper 10 de juny Cruïlles acollirà les actuacions de Jordi Serradell, Jo Jet i Maria Ribot i Últim Cavall
Surtdecasa Empordà
,
06/06/2017
Música
A una sola edició de fer la desena, torna el Gat Bornaix, el festival d'art i música emergent de Cruïlles. Com ja hem explicat en edicions anteriors, la referència felina té origen en la parla popular dels municipis situats al massís de les Gavarres, que utilitzaven el terme de ‘gat bornaix’ per referir-se als gats salvatges que hi habitaven. Gràcies a un programa petit però no per això menys ambiciós i un marc monumental de gran valor arquitectònic com ho és el Monestir Romànic de Sant Miquel de Cruïlles, el festival ha aconseguit fer-se un lloc en la nostra agenda de clàssics, cita ineludible del juny empordanès.
L'actuació del grup Últim Cavall oferirà un viatge sonor per paisatges i emocions

Amb l'habitual i fins ara exitosa barreja de música, arts plàstiques i teatre, la 10ª edició del Festival Gat Bornaix tindrà lloc el proper diumenge 10 de juny. Conservant l'estructura de festival de petit format, ja és tradició que el Gat Bornaix comenci amb un vermut maridat que aquest cop anirà adreçat als més petits. La Cia. Vivim del cuentu presentarà l'espectacle ‘Contes desexplicats’. Divertit per a petits i grans!

En la vessant d'arts plàstiques el festival ha convidat a un artista empordanès de talla. Pere Noguera presentarà un assaig vídeo – instal·lacio ‘Genèric (O-I-O) Específic’. Pere Noguera pensa que el pensament no sempre té raó, el seu esperit és en el moviment, en deixar marge al que passa. I és que una manera seva de treballar és posar uns quants objectes junts, i que vagin fent, i, si cal, donar-los una empenteta; les seves peces se centren en la transformació, en el procés, no acaben ni comencen mai. Ho veurem.


A partir de les 18h s'obrirà l'apartat musical, que comptarà amb tres actuacions de nivell. Jordi Serradell ultima detalls per publicar el seu àlbum de debut, produït pel també bisbalenc Aleix Bou, presentarà les seves cançons acompanyat d’una senyora banda: pareu bé les orelles i no deixeu escapar l’oportunitat de descobrir el darrer crit cantautor de la nostrada escena bisbalenca. També hi actuarà Últim Cavall oferint un viatge sonor per paisatges i emocions: els músics del Garraf no deixen de recollir bones crítiques amb el seu primer disc ‘Records de Kyoto’. I Jo Jet i Maria Ribot, el duet manresà presenta el seu segon disc, "Lliure o descansar", que reflecteix la cara nocturna de la vida. En les seves cançons es poden trobar els referents de Bon Iver, Sufjan Stevens, Fink o Jónsi. És un cançoner honest i viu que explora nous camins sonors i que manté la seva essència a través d'un so independent, un format clàssic i un plantejament pop amb una fórmula única i personal.

Més informació: 

El Gat Bornaix
10 de juny, a partir de les 12h
Sant Miquel de Cruïlles

Facebook El Gat Bornaix
Agenda Surtdecasa

A

També et pot interessar