Surtdecasa Empordà
,
27/11/2018
Fires i festes

Torroella al camp: 625a Fira de Sant Andreu

La fira continua mantenint l'esperit de sempre amb un model més que consolidat i que s'organitza any rere any des de l'any 1393

Foto: 

Cedida
Ni una, ni dues, ni tres, arriba la 625a edició de la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí. Sí, senyores i senyors, ho heu sentit bé. Una fira que continua mantenint l'esperit de sempre amb un model més que consolidat i que s'organitza any rere any des de l'any 1393, any en què quedà constituïda com a tal per privilegi reial. Perquè autenticitat i utilitat van de la mà: una proposta amb més de 50 activitats.
S'organitza any rere any des de l'any 1393, any en què quedà constituïda com a tal per privilegi reial

Ja la tornem a tenir aquí! La Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí és la més degana de les fires; empordaneses i catalanes. Una fira que transcendeix del propi concepte i que amb el temps ha esdevingut en una festa major que implica a tota la població torroellenca, des d’associacions i institucions, fins a comerciants, productors i, per descomptat, la gent de la vila. Una mostra comercial que té per objectiu promocionar diferents sectors de la indústria rural com la ramaderia o l’agricultura, però també conservar la memòria històrica, econòmica i social de la comarca.

El programa d’aquesta 625ª edició de la Fira de Sant Andreu compta amb més de 50 iniciatives entre mostres, mercats, conferències, exposicions i activitats lúdiques. Es repartirà en una desena d'espais, amb un programa que engega oficialment els dies 1 i 2 de desembre. La fira continua mantenint l'esperit de sempre amb un model més que consolidat i que s'organitza any rere any des de l'any 1393, any en què quedà constituïda com a tal per privilegi reial.

La Gran Recapte, la XIX Jornada Tècnica de la Poma, la inauguració del pessebre de Josep Mir, la presentació de l'exposició Torroella de Montgrí, terra d'hortes, el IX Campionat provincial de Girona de coloms de raça, passejada amb carros, la Transhumància popular cap a la Fira de Sant Andreu, l'Exposició de Cotxes Clàssics, l'Exhibició de doma natural, el Cercavila amb el Drac, l'espectacle de cavalls en llibertat Volant lliure o el XXVII Concurs de Gossos d'Atura. Activitat per parar un tren i per a tots els gustos.

El XXVII Concurs de Gossos d’Atura
Què seria la Fira de Sant Andreu sense el llegendari i mitològic Concurs de gossos d’atura? Al nostre imaginari quedarà ja per sempre gravada l’expressió de ‘Jau Coloma!’, popularitzada pel pastor Jordi Muxach (guanyador de la primera edició que es va celebrar l’any 1992, i també de les dues últimes). Un clàssics de la fira que enguany celebra 27 anys d’existència. Noms com el mateix Jordi Muxach, Antonio Casona, Laila Ortiz, Miquel Simon, o Miquel Adrover no faltaran a l’esperada exhibició de pasturatge. Serà una ocasió ideal per viure i reviure un dels moments més tradicionals de l’any a l’Empordà.

 

 

Més informació: 

Podeu consultar tot el programa de la 625ª Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí aquí!

També et pot interessar