Raquel Díaz
,
24/11/2015
Fires i festes

Els 10 imperdibles de la 622a Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí

Els dies 28 i 29 de novembre Torroella de Montgrí se submergeix a la infinitat d’actes que té programada la 662a (sí, 622a!) Fira de Sant Andreu

Foto: 

Cedida
El Concurs de gossos d'atura, un dels plats forts de la Fira de Sant Andreu
Torroella de Montgrí acull, el proper cap de setmana del 28 i 29 de novembre, la 622a edició de la Fira de Sant Andreu. Una celebració imprescindible que amb el pas dels anys (ni més, ni menys que 622!) ha sabut evolucionar per combinar la tradició d’una autèntica mostra comercial i agrícola, amb d’altres activitats culturals i lúdiques per a tota la família. Aprofitant l’avinentesa, i que la Fira de Sant Andreu se celebra per 622a vegada, fem un repàs de les 10 activitats imprescindibles de l’edició d’enguany.

Tot va començar l’any 1393, quan es va fundar la primera fira i va quedar constituïda per privilegi reial. La Fira de Sant Andreu no era res més que una petita festa major per a tot els habitants del municipi i rodalies, que aprofitaven aquests dies per desprendre’s d’algun animal, o adquirir-ne un que estigués en millor estat. Tot això transcorria en un ambient festiu, on les famílies es feien amb els productes més miraculosos i els més petits aprofitaven per escoltar llegendes que recitaven els trobadors. Vegem els 10 actes imperdibles segons Surtdecasa Empordà!

1. XXIV Concurs de Gossos d’Atura
Es tracta de la prova amb més reputació, ja que és un torneig de campions on només hi poden participar els pastors i els gossos amb millor palmarès de la temporada. Una experiència més que recomanable per qui no ho hagi viscut mai. El plat estrella de la Fira de Sant Andreu.
Quan: Diumenge 29 de novembre, a les 11h
On: Camp de la urbanització Mas Déu (al costat del Polígon Industrial)

2. XV Fira en el Record
Un viatge en el temps, pels més de 650 anys d’història de la Fira de Sant Andreu, a través d’un recorregut pels diversos indrets de la vila, on es reviuran episodis clau de la història de la Fira i de la vila de Torroella de Montgrí.
Quan: Dissabte 28 i diumenge 29 de novembre, a les 12h i 18h
On: Inici del recorregut al Museu de la Mediterrània.

3. Festa dels Cavalls
Els visitants gaudiran de diferents exhibicions eqüestres de diverses modalitats. Imprescindible per als amants de l’hípica!
Quan: Dissabte 28 i diumenge 29 de novembre, durant tot el dia
On: Zona eqüestre davant l’Espai Ter

4. Mercat d’artesania
La Fira de Sant Andreu acollirà un mercat ple de paradetes on els visitants podran adquirir una gran varietat de productes d’artesania de gran varietat.
Quan: Dissabte 28 i diumenge 29 de novembre, de 10 a 20:30h
On: Passeig de Vicenç Bou.

5. Cercavila pels carrers de la Vila
Els carrers de Torroella de Montgrí s’ompliran de música i rauxa amb el Drac, els tambors, els gegants i els capgrossos. Tot plegat, acompanyats pels Grallers del Montgrí, les Xatis i els Xanquers.
Quan: Dissabte 28 de novembre, a les 18h i diumenge 29, a les 12h
On: Plaça de la Vila

6. XVII Campionat Coloms de Raça
Durant l’exposició es podran veure els exemplars de les diferents races de coloms, una oportunitat ideal per descobrir aquest fascinant món. L’entrega dels premis del campionat es farà el diumenge 29 a les 12h.
Quan: Dissabte 28 i diumenge 29 de novembre, de 9 a 20h
On: Local comercial Carretera de Palafrugell.

7. Exposició de Vehicles Clàssics
Els assistents a aquesta exposició podran contemplar els diferents vehicles que, sens dubte, van marcar una etapa dins el món de l’automòbil. També podran apreciar-ne la seva evolució.
Quan: Dissabte 28 de novembre
On: Passeig Vicenç Bou

8. XI Mostra d’Entitats
Durant tot el cap de setmana, les diverses entitats torroelllenques mostraran la seva feina i els projectes realitzats durant tot l’any. Per triar i remenar!
Quan: Dissabte 28 i diumenge 29 de novembre, de 10 a 14h i de 16 a 19h
On: Plaça de la Vila i Plaça del Mestre Pere Rigau

9. XVI Jornada Pomatec
Durant la ja tradicional jornada s'analitzaran temàtiques diverses, com l’evolució del mercat durant la darrera dècada, però també s’hi podran descobrir altres coses com, per exemple, tenir una bona estratègia de venda.
Quan: Divendres 27 de novembre, de 9 a 14h
On: Auditori del Museu de la Mediterrània

10. Mercat de productes ecològics Món Empordà i mostra d’oficis antics
Els visitants podran adquirir productes totalment ecològics i de primera qualitat. A més, podran gaudir d’una mostra d’oficis d’altres temps. Si una cosa ens pot ensenyar 662 anys de Fira de Sant Andreu és això, treballs d’una altra època.
Quan: Dissabte 28 de novembre, durant tot el dia
On: Passeig Vicenç Bou 

 

Més informació: 

http://www.firasantandreu.cat

També et pot interessar