Foto: 

Cedida

Figueres, l'epicentre anual del vi DO Empordà

Figueres acull la 35ª Mostra del Vi de l'Empordà del 5 al 8 de setembre
Arnau Margenet
,
02/09/2019
Fires i festes
Com passa amb el vi, el pas del temps ha sofisticat la Mostra del Vi de l'Empordà de Figueres, adquirint un cos i un gust especial. Amb 35 edicions a les esquenes, la Mostra del Vi s'ha convertit en un espai de referència per a la promoció i projecció nacional i internacional dels vins produïts a la nostra comarca, i un punt de trobada anual per a consumidors i productors, d’aquí i d'arreu de Catalunya. Enguany, una quinzena de productors oferiran les seves varietats als stands de La Rambla a preus populars, sempre acompanyats d’un petit tast per anar fent panxa. A més a més de degustar vins podrem gaudir d’un programa farcit de propostes. Les repassem dia a dia!

5 de setembre

  • imatge de control 1per1

El tret de sortida d'aquesta 35ª Mostra del Vi de l'Empordà a Figueres serà aquest dijous 5 de setembre, una jornada inaugural on hi trobarem propostes ben interessants com un taller per aprendre la teoria i la pràctica de beure a galet amb el porró, un taller de dibuix infantil on la vinya en serà el principal personatge, una demostració de còctels a càrrec de l'expert David Carreras o el concert de de Madamme Mustash, que tornarà a la capital alt-empordanesa després de trepitjar l'escenari de l'Acústica.

6 de setembre

Durant la segona jornada de la Mostra del Vi de l'Empordà d'enguany ja quedarà oficialment oberta la veda de les degustacions de vi. Un cop més, La Rambla serà l'epicentre del vi DO Empordà, un punt de reunió de tots els cellers i varietats de vi que produeixen, amb l'afegitó de les propostes culinàries que oferirà cada celler. A banda d'això, també hi haurà lloc per altres activitats com tasts guiats (a càrrec del Celler Gerisena i Vinyes dels Aspres), un showcooking de la mà de la cuinera japonesa Yuko Kato o el concert del vocalista Ernest Prana.

 

7 de setembre

El dissabte arriba el plat fort de la 35ª Mostra del Vi de Figueres amb un programa farcidíssim de propostes que començaran al migdia i s'allargaran passada la mitjanit. Visites guiades on vi, cultura i art aniran de la mà, espectacles de pintura i vi en directe, tasts guiats, tallers, màgia, showcookings i, es clar, música, en aquest cas a càrrec de Radio Casette Night i els sempre festius Bananna Beach, que tocaran en el marc del Concurs de música jove Joan Trayter.

 

8 de setembre

Però la quarta i última jornada de la Mostra no serà menys atractiva. Aquesta autèntica festa del vi enfilarà la seva cloenda deixant el llistó ben alt: tallers familiars, visites guiades, un espectacle de globoflèxia i el concert de Ariadna Colomer Trio com a colofó a un últim dia de la Mostra on, evidentment, no hi faltarà el vi.

 

Més informació: 

A

També et pot interessar