Surtdecasa Empordà
,
24/04/2018
Fires i festes

FIMAC 2018 o tot el que cal saber sobre mascotes i animals de companyia

El municipi empordanès celebra el proper diumenge 29 d'abril una nova edició del FIMAC: la Fira de la Mascota i l’Animal de Companyia

Foto: 

Lladruc
El proper diumenge 29 d'abril Corçà acull una nova edició de la Fira de la Mascota i l’Animal de Companyia amb múltiples activitats per donar a conèixer el valor que aporten aquests animals a les vides de les persones més enllà del lleure.
Una de les novetats d'enguany és el concurs de fotografia instagram i es poden consultar les bases al web del FIMAC

Corçà, municipi amb una forta tradició en fires ramaderes des del segle XV, va decidir reinventar les fires i adaptar-les a les necessitats actuals creant la Fira de la Mascota i l’Animal de Companyia (FIMAC). Quan ja no són els “Joseps, Joans i ases, el que hi ha a totes les cases”, com deia el refrany, sinó que tenir una mascota ha esdevingut un tret característic de les llars modernes, és moment de conèixer amb més profunditat el valor que aporten aquests animals a les vides de les persones.

Durant tot diumenge 29 d'abril, els carrers del nucli antic de Corçà seran per quart any consecutiu el punt de trobada per a aquelles persones interessades i curioses pel món de les mascotes, amb parades, tallers, exhibicions i activitats. A continuació us presentem els motius pels quals no us la podeu perdre!

1. La Cavallada
Una exhibició de cavalls amb carruatges que deixarà bocabadats a tots els assistents. Serà a les 10h a la plaça del Firal.

2. Doma natural de ponis i de cavalls
La manera més afectiva i efectiva de domar aquests animalons entranyables. Els ponis aniran a càrrec de La Crinera, a les 10h45. Dels cavalls se n'ocuparà l'empordanès Lluís Pell a les 17h45. Serà a l'aparcament del carrer Major. 

3. Apreneu a educar el vostre gos 
Milloreu la relació amb els companys de quatre potes gràcies als consells que el servei d’educació canina Lladruc oferiran en una classe gratuïta. Funciona! De la mà de Lladruc, a les 11h30, al pati de les Escoles.

4. Coneixeu l'ofici d'esquilador d'ovelles
Com s'ha de fer per esquilar una ovella i aprofitar-ne tota la llana? Què amaga aquest ofici ancestral? Ho explicarà en Dani Bejarano, a les 12h, a la plaça del Firal.

5. Degustació de carn de perol 
Que no falti la teca. I si hi ha perol, millor que millor! A les 13h40 hi haurà gana i es solventarà amb aquesta degustació a càrrec de la Carnisseria Roura. A la plaça del firal!

6. Exhibició d'aus rapinyaires
La millor manera de digerir el perol. Mirant el cel que ens brinda la primavera empordanesa i delectant-nos amb una mostra del que poden fer les aus rapinyaires. Serà a les 16h, al carrer del Sol, a càrrec d'Acariciando el aire.

7. L'ofici de ferrador de cavalls
Artesania tradició en estat pur. Un ofici que no s'ensenya a les universitats ni a les escoles, però que perdura amb el pas dels anys. I és que ferrar cavalls és tot un art i ho explicarà Xevi Casademont a la plaça del Firal a partir de les 16h45 a l'aparcament del carrer Major.

8. Concurs caní per a tot tipus de gossos
Teniu gos o gossa? Diumenge pot ser el seu gran dia: potser tenen alguna habilitat oculta. Ho podeu descobrir al concurs caní de la mà de Lladruc. A les 18h30 a la plaça del Firal.

8. Concurs de fotografia Instagram
A tots ens agrada publicar fotografies a la xarxa Instagram. Per alguna cosa no para de créixer! Una de les novetats del FIMAC 2018 és aquest concurs. Es poden consultar les bases al web de la fira.

Així doncs, tant si teniu un gat, un gos, una fura com un orangutan, com si no en teniu cap, no us podeu perdre la FIMAC de Corçà. La gran oportunitat de conèixer des de dins el que el món de les mascotes ens pot oferir i, perquè no, convertir-vos en millors amos. Segur que ho agrairan! 

 

 

Més informació: 

FIMAC 2018
Fira de la Mascota i l’Animal de Companyia 
Corçà. Diversos espais. 
Diumenge, 28 d'abril, durant tot el dia
Web del FIMAC
Ajuntament de Corçà

També et pot interessar