Foto: 

Festival Terra de Trobadors
Tot un cap de setmana per viure com vivien a l'edat mitjana.

Reviu l'edat mitjana a Castelló d'Empúries!

El XXIX Festival Terra de Trobadors tindrà lloc del 6 al 8 de setembre
Paula Pairó
,
26/08/2019
Fires i festes
Un any més ens trobem davant d'una ocasió d'or per experimentar com es vivia a l'època medieval, tot passejant per la preciosa vila de Castelló d'Empúries durant els dies 6, 7 i 8 de setembre. La recreació no deixarà indiferent a ningú. I és que el Terra de Trobadors implica veure tot un poble unit treballant per reconstruir el que havia sigut l'antic cor del Comtat d'Empúries, en una època ja remota. Espectacles al carrer, mercat medieval, torneig de cavallers, un autèntic sopar medieval i centenars d'activitats més que cal repassar per tal que qui s'acosti al municipi no en vulgui marxar. Us expliquem tot el que no us podeu perdre!

Inauguració del festival a la vora del mar
La platja petita d'Empuriabrava serà l'escenari de presentació del XXIX Festival Terra de Trobadors el dissabte 31 d'agost. Allà mateix es viurà el desembarcament amb diversos agents implicats en el festival, com els arquers del comptat, la cort d'Empúries, les bugaderes o els acers trempats. Tots ells donaran el tret de sortida d'uns dies inspirats en temps passats.

Cicle de Música Medieval "So de Lonh"
En aquesta nova edició es vol seguir donant continuïtat a aquest cicle de música medieval que va començar ara fa uns anys. Aquest any, s'ha programat l'actuació de Locus Desperatus, que presenten la proposta Ben che sia anticho è molto buono, la música italiana del segle XIV recollida a la novel·la Il saporetto, de Simone de Prodenzani. La publicació recull, de forma molt i molt detallada, descripcions dels concerts i les peces interpretades de l'època, circumstància que ha permès als musicòlegs accedir a un gran volum d'informació sobre la música d'aquell segle.

Espais ambientats en l'època medieval
Si voleu viure realment com vivien els habitants d'aleshores, no us podeu perdre els diversos espais que entitats i associacions recreen durant aquests dies per diversos llocs de la vila. Entre ells hi ha el ja conegut 'Cau de les bruixes', on us ensenyaran les pocions i encanteris que preparen, i el recuperat 'Bordell', un espai recuperat en la passada edició i que recrea un bordell de meuques.

Sopar medieval
Ja és un clàssic del festival i, òbviament, aquest any tampoc podia fallar. El sopar medieval al Pati del Palau dels Comptes és un dels moments més especials de Terra de Trobadors i compta amb espectacles i recreacions d'aquells temps. Compreu les entrades abans no s'acabin, correu, que volen!

Espectacles itinerants per les tavernes del festival
Aquests són un altre grup d'espectacles imprescindibles per traslladar-nos al període medieval. Aniran voltant per les tavernes del poble durant els dies que dura el festival. Malabars, teatre i molt d'ambient per entretenir a tothom qui s'acosti a la vila medieval. Festassa de taverna!

Campament dels arquers del comptat
Un espectacle únic per viure i veure durant aquests dies és el campament dels arquers del comptat. Tot un desafiament a la gravetat que produirà més d'un esglai entre el públic. Viviu el tir amb arc com si fóssiu a l'edat mitjana!

Torneig medieval
Ben segur que es tracta d'un dels moments més especials del festival des de fa anys és aquest: la lluita de cavallers. Centenars de persones s'apropen per gaudir de l'espectacle mentre una desena de cavallers es disposen a posar els pèls de punta a tots els assistents. Nervis, emoció i molta adrenalina pels qui vulguin formar part de la lluita per guanyar el torneig medieval. Aquest any tindrà lloc el dissabte 7 de setembre. Que guanyi el millor!

Espectacles programats al carrer cada mitja hora
Com bé saben els qui habitualment passegen pels carrers de Castelló d'Empúries durant el Terra de Trobadors, hi ha espectacles durant tot el dia que són d'allò més especials. Cal tenir en compte que aquestes actuacions estan programades cada 20-25 minuts i per tant, us garantim que no tindreu temps d'avorrir-vos. Bugaderes, bruixes, leprosos i joglars seran els encarregats de passejar per les places oferint els millors espectacles. No us ho perdeu!

Mercat Medieval
Per aquesta nova edició, la Coordinadora Municipal de Terra de Trobadors ha escollit el comerç i els mercats medievals com la temàtica. La Llotja, la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, la plaça Jaume I i altres carrers i places en ple centre històric, tornaran a ser els escenaris del cèlebre Mercat Medieval de Terra de Trobadors, el més gran de Catalunya. Més d'un centenar de parades d'artesans i comerciants posen a la venda els seus productes de l'època amb el sistema de pagament de l'època, la moneda medieval comtal d'Empúries, un requisit imprescindible per poder adquirir tota mena de productes del comtat d'Empúries a l'Edat Mitjana.

Més informació: 

A

També et pot interessar