Foto: 

Jordi Blesa
Neus Lloveras

Neus Lloveras: "Ens hem de moure molt perquè la gent vingui cap aquí"

En aquesta nova entrega de la sèrie d'entrevistes a llibreters visitem La Siglantana, a La Bisbal d'Empordà
Jordi Blesa
,
16/04/2015
Llibres
La Neus Lloveras és la protagonista d'aquesta nova entrega d'entrevistes a llibreters empordanesos. Un cop acabada la carrera de magisteri, la Neus va decidir convertir la seva afició per la lectura i els llibres en el seu nou ofici. Juntament amb una amiga es van posar les piles i van obrir la llibreria La Siglantana de La Bisbal d'Empordà. Aquest 2015 la llibreria compleix 10 anys i ja s'ha convertit en un dels punts culturals més interessants del poble gracies al seu esforç i dedicació. Amb un munt d'activitats i presentacions, La Siglantana s'està convertint en un nom de referència, no tant sols a la Bisbal, també a la resta de l'Empordanet.
"Podem dir que hem estat deu anys aguantant com hem pogut"

Aquest any celebreu el vostre desè aniversari, han sigut uns anys difícils?

Sí, nosaltres varem obrir fa deu anys, i va ser quan la llibreria havia de començar a fer beneficis que varem enganxar amb la crisis, així que podem dir que hem estat deu anys aguantant com hem pogut. Però la gent del sector igualment ens diu que és el més normal en el món del llibre, així que ja ho tenim assumit.

 

Com us ha rebut La Bisbal?

Ha sigut una mica complicat, hem tingut una entrada una mica freda. Però hem anat fent el nostre public i n'estem molt contents, tenim molt bons clients. Estem en una zona on la gent de la Bisbal no sol venir gaire perquè és la zona de la ceràmica, així que ens ho hem hagut de treballar molt. Ens hem de moure molt i ens hem de fer veure molt perquè la gent vingui cap aquí.

 

El llibre electrònic us ha fet mal?

En aquests deu anys jo considero que no ens ha fet mal, no ho he notat especialment. Nosaltres apostem perquè el lector de paper continuï amb el paper i que simplement s'ampliï una mica el nombre de lectors amb l'entrada del llibre electrònic. Esperem que puguin conviure amb la llibreria tradicional.

 

Quin és el perfil dels vostres clients?

Un perfil molt variat perquè toquem varis temes. La gent que ve a comprar-nos llibres penso que és el perfil d'un lector que busca un tipus de llibre més concret i més literari, que vol més oferta de la que troba normalment a les llibreries.

 

És cert que Sant Jordi viu de supervendes, llibres d'autors mediàtics i llibres de programes de televisió?

A veure, la majoria de les vendes d'aquest dia si que són d'aquest estil però nosaltres intentem diversificar-ho. A la parada nosaltres també portem molta cosa variada, de molts temes, d'altres èpoques, coses molt literàries. A més, des de fa tres anys, també editem un catàleg on es recomanen llibres de totes les èpoques i de totes les matèries per fer-ho una mica més variat.

 

Com viu la diada de Sant Jordi un llibreter?

Amb molts de nervis, és molt emocionant i molt gratificant. Però cada any arriba un punt on ens plantegem si compensa o no, perquè és molta moguda per un sol dia, penso que ho hauríem de plantejar una mica diferent. Però el balanç sempre és positiu.

 

Per acabar, quina és la vostra recomanació per Sant Jordi?

Recomanem un autor local, aquest any apostem molt fort per el llibre de l'Antoni Puigvert, que es titula “La finestra discreta”. Ja l'estem venent molt bé i l'autor vindrà a presentar-lo el dia 25 aquí a la llibreria. És un llibre d'articles que està molt bé i que pensem que pot agradar molt al lector bisbalenc i al lector empordanès.

Més informació: 

Llibreria La Siglantana

Carrer de l'Aigüeta, 128

La Bisbal d'Empordà

Pàgina de facebook

A

També et pot interessar