Foto: 

Cedida

7 birres amb vistes a l'Empordà

Us proposem 7 llocs on 'fer la birra' mentre gaudiu d'un paisatge empordanès
Surtdecasa Empordà
,
24/05/2018
Menjar i beure
Hi ha una equació que no s'ensenya a les aules. És una fórmula aritmètica que correlaciona l'arribada de la primavera amb la necessitat compulsiva de saciar la set amb la poció més demandada dels parroquians de mena: la birra. Quantes més hores de Sol, més incrementen les ànsies de sortir de casa i gaudir de la naturalesa ixent que porta la primavera, i per extensió, més altes són les probabilitats d'acabar assegut, colze amunt i empassant grans glopades de birra freda, a frec de granissat. En aquesta equació la única incògnita és saber quan arriba l'hora de ‘fer la birra’, un dels ritus socials més nostrats i una de les expressions més reverberades al llarg i ample del territori català. El quan és cosa vostra, però a Surtdecasa Empordà us volem recomanar un grapat de llocs on gaudir d'una birra a l'hora que ho feu gaudint també d'algun dels innumerables paisatges que ens ofereix l'Empordà.
1. Restaurant Cap de Creus
El Cap de Creus és sense cap mena de dubte un dels enclavaments més espectaculars de tota la península. Al cantó de l'emblemàtic far del Cap de Creus hi trobem un restaurant no menys emblemàtic. Més de 20 anys de servei i embats tramuntanencs avalen aquest restaurant, que a banda de menjar tradicional (peix fresc, arrossos, marisc i altres especialitats) esdevé en un lloc únic per asseure i ‘fer la birra' mentre et deixes embolcallar pel paisatge majestuós i inabastable del Parc Natural. Una panoràmica impossible de delimitar d'una sola ullada. Una recomanació addicional: fer la birra durant l'ocàs. Inimitable.
 
 
2. Ala Sal, Begur
Entre Aigua Freda i Cap Sa Sal s'hi troba un espai molt singular. Una nova proposta dels propietaris de l'Aeroclub Empordà, una terrassa a tocar del complex de luxe de Cap sa Sal, que compta amb un dels entorns més de moda per deixar-se acaronar pel Sol, la natura, bona música i una canya ben freda en un ambient mediterrani que bé serviria per il·lustrar un d'aquells anuncis de la popular cervesa. Màgia, vistes espectaculars i bona teca.
 
 
3. El Vermut, Begur
No hi podia faltar. Un dels ‘imperdibles' de Surtdecasa Empordà és el xiringuito El Vermut de Begur. Situat a Cala Aiguafreda, una de les cales estelars de la Costa Brava (i del món, segons Sunday Times!), ‘fer la birra' al Vermut és una experiència que s'aproxima molt a un paradís terrenal, amb vistes al Mediterrani més icònic.
 
 
4. Santuari Mare de Déu del Mont, Sadernes
El Santuari de la Mare de Déu del Mont és un edifici de gran rellevància històrica dividit pels límits de l'Alta Garrotxa i l'Empordà. Construït durant el segle XIV al capdamunt d'una escarpada muntanya es considera la talaia de Catalunya, i de fet, d'ell es deia que tenia una “proximitat celestial”. Que el poeta Mossèn Jacint Verdaguer hi passés l'estiu de 1884 també ha servit per alimentar la seva mitologia com a petit temple de la cultura catalana. L'indret compta amb un servei de restaurant i hostatgeria per, en acabar l'excursió de rigor, ‘fer la birra' tot gaudint d'una de les vistes empordaneses més increïbles en 360 graus, de la plana als Pirineus.
 
5. Hostal Empúries, l'Escala
Un paratge mil·lenari, un mar de testimoni i un hostal integrat en aquest entorn únic que és Empúries. L'Hostal Empúries es va l'any 1907 per oferir hostatge als primers arqueòlegs que van iniciar les excavacions a les Ruïnes, un segle després s'ha convertit en el primer hostal totalment ecològic: el 100% del seu consum energètic prové de fonts renovables. Allà on íbers, grecs i romans van fer-hi la seva llar tu hi podràs ‘fer la birra'!
 
6. Far de Sant Sebastià, Palafrugell
Si hi ha un far del que els empordanesos puguem presumir aquest és el Far de Sant Sebastià. Situat a 169 metres sobre el nivell del mar és el far més potent del litoral català. Ben a prop de la torre hi trobem un dels hotels més privilegiats de la Costa Brava el nom del qual fa palesa la importància d'aquesta edificació. La terrassa compta amb un mirador únic des del qual poder llambregar el Mediterrani obert. Un quadre únic per ‘fer la birra' i gaudir d'un paisatge sense límits.
 
 
7. La Caula, Boadella i Les Escaules
La senzillesa i austeritat d'aquest bar familiar contrasta amb la imponent bellesa de l'indret on està situat. Arraconat a l'ombra, de camí al municipi de Boadella i Les Escaules, aquest local és un lloc ideal on ‘fer la birra' a la primavera, quan el Sol imposa la seva presència i hom busca un lloc fresc on jaure. Mentre glopeges una cervesa ben freda i et deixes acaronar per la brisa refrescant del salt, la fressa de 30 metres de cascada precipitant-se a la gorga esdevé en una melodia relaxant i acollidora que et fa saber en un indret especial. Un plaer pels sentits!
 
 

A

També et pot interessar

Comentaris

imatge de JL

Per desgràcia després de la caiguda de la roca, la cascada no s'assembla a res. Hi vam passar moments agradable, però es va acabar.