Foto: 

Packandwine

Arrels del vi: 10 anys fent arrel

La fira vitivinícola d’Empúries celebra la seva desena edició els propers 3 i 4 de juny
Arnau Margenet
,
30/05/2017
Menjar i beure
Els orígens de la tradició vitivinícola de les nostres terres es remunten a temps antics. L’Empordà va ser la porta d’entrada de la vinya de la mà dels grecs i posteriorment els romans van ser els primers en comercialitzar vi. Concretament a Empúries, que durant molts segles va ser un enclavament comercial de referència al Mediterrani, també va ser productora de vi, sota l’empar de Bacus, deïtat d’aquesta preuada beguda. La fira ‘Arrels del Vi’, que compleix 10 anys, no és sinó la materialització d’aquest deliciós llegat que la cultura greco-romana ens va deixar. La cita és el proper cap de setmana a Sant Martí d’Empúries i comptarà amb la presència de 24 cellers de la DO Empordà.

El somni d’en Dominic Abernethy ja és una realitat deu anys després que tingués lloc la primera edició de ‘Arrels del vi’, una fira professional de vins de la DO Empordà adreçada tant al consumidor final com als productors vitivinícoles i altres professionals dels sector. Una celebració de la cultura enòloga de la nostra comarca que creix en afluència any rere any (la passada edició va sumar més de 3.000 visitants) i també es consolida dins els sector, on gaudeix de gran prestigi.

Bona prova d’aquesta acceptació és la presència assegurada de gran part dels cellers que configuren la xarxa de la DO Empordà, que troben en aquesta confluència una finestra a tots els interessats, des de consumidors fins a hostelers, sommeliers i altres especialistes vitivinícoles. Un total de 24 cellers de la comarca participaran en aquesta desena edició del ‘Arrels del vi’ que, de nou, espera trencar els guarismes pel que fa a assistència de públic i repercussió. I és que deu anys fan arrel.

Més informació: 

10ª fira Arrels del Vi

Quan: Dissabte 3 de juny i diumenge 4 de juny, de 12 a 15h i de 17h a 21:30h

Lloc: Sant Martí d'Empúries

Preu: 20 euros, que inclou: 

-Degustació oberta dels millors vins de la D.O. Empordà

-1 copa Riedel

-Visita guiada a les Ruïnes d’Empúries i tast de “Mulsum” (vi romà), a les 16h des de la Porta Marina

-Arrels Kids: taller infantil per fer un pot d'Anxoves de l'Escala M. Sureda, de 18h a 19h (dissabte i diumenge)

-Tapa d'Anxoves de l'Escala M. Sureda

-Venda directa de vins a preu de celler

-1 val de 5 euros per gastar en vins de la fira.

-Taller de cupatge dirigit per Jordi Esteve, de 19.30h a 20.30h (dissabte i diumenge)

Web: http://www.arrelsdelvi.com/ca/

A

També et pot interessar