Laura Cortadellas
,
30/06/2017
Menjar i beure

Jafre es torna a innundar de cervesa artesana

Aquest proper dissabte 1 de juliol se celebra la 10è fira de la cervesa a la localitat baix empordanesa: cita ineludible per als amants de la bona cervesa

Foto: 

Cedida
Aquest proper dissabte 1 de juliol se celebra la 10è fira de la cervesa a Jafre. Tot amant de la cervesa, de la bona cervesa, no hauria de deixar-s’ho perdre. De 12 a 12, en ple centre de la vila, un bon grapat de cerveses artesanes per delitar els paladars més refinats i també per perdre indecentment el senderi. Per acompanyar-ho, també un reguitzell de productes de la terra: formatges, olives i mel. I, és clar, el jafrenc: una tapeta original de la vila a base de xoriç. Resulta ideal per acompanyar una cervesa ben freda. En plena onada de calor o canvi climàtic en auge, fer-hi cap és una boníssima idea per pal·liar el caloret. Tot plegat amenitzat amb concerts i també alguna ponència.
Entre cervesa i cervesa, també hi ha espai per a la compra d’objectes fabricats manualment com bijuteria o complements

Els jafrencs són cervesers. A banda de la fira, que enguany compleix un decenni de vida, a la vila també hi trobareu un local anomenat El Birrot. Obert aquest mateix any, permet als locals degustar aquesta beguda a l’estil handcraft més dies que no pas únicament per la fira. Els propietaris, de fet, són també els organitzadors de l’acte. Bar i fira tenen un èxit espectacular.

Com en cada edició, se celebra un concurs. Les setze cerveses participants opten a endur-se el títol que certifica que, d’entre totes, és la que més ha triomfat entre el públic: serà la cervesa de l’any. Els bevedors, exigents, les catan i transmeten les seves percepcions als enquestadors. Entre cervesa i cervesa, també hi ha espai per a la compra d’objectes fabricats manualment com bijuteria o complements.

Els preus són absolutament populars: entre 1 i 2 euros. Cal, això sí, adquirir el got oficial de l’esdeveniment. 

A continuació, us esbossem tres de les cerveses que hi podreu trobar aquest any, per anar fent boca:

As
Es defineixen com uns mags de l’ofici. El seu bon art els permet fer possible allò impossible. Del seu particular truc de màgia, en destaquen tres parts: la promesa, la transformació i el secret. Des de Montornès del Vallès ens traslladen una bona dosi de la seva màgia líquida.
 

Espina de Ferro
Des d’Igualada en Fede Gil i en Roger Mateu ens porta aquesta cervesa tan especial. Entre els ingredients curats i Vallespinosa és una aposta segura.

 

La Plaga
No sempre cal anar tan lluny per beure bona cervesa artesana. La Plaga la produeix ben a la vora del nucli on se celebra la fira: a la Bisbal d’Empordà.

 

 

Més informació: 

X Fira de la Cervesa de Jafre
Dissabte, 1 de juliol, de 12 a 00h
www.jafre.cat

També et pot interessar