Cervesa

Foto: 

Surtdecasa
Cervesa

Els 5 imperdibles de la Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra

Tindrà lloc l'11 al 13 d'octubre a la Plaça del Castell
Surtdecasa Camp
,
03/10/2019
Menjar i beure
L'auge de la producció i el consum de cervesa és un fenomen internacional, també a casa nostra. A Torredembarra cada any seleccionen algunes de les millors cerveses artesanes catalanes per donar-les a conèixer al públic interessat. Un cap de setmana lúdic al voltant d'aquesta beguda on els productors ens explicaran receptes, secrets, trucs i sobretot on podem degustar les diferències entre les diverses marques. Us hem preparat allò que no us podeu perdre!

1. Tretze productors de cervesa artesana
Un dels principals atractius serà, òbviament, poder veure in situ els productors de cervesa. S'hi podran trobar una trentena de cerveses artesanes fetes per tretze productors, amb la presència a la fira de la major part dels alquimistes. Alguns repeteixen dels anys anteriors però també s'incorporen novetats. Les cerveses artesanes que es podran degustar en aquesta edició 2019 són: Goedhart (Barcelona), La Pata (Barcelona), Tro Ales (Barcelona), La Montnegre (Maresme), Cerberus (Artès), Ona (Cambrils)Clandestines (Montferri)Estraperlo (Torredembarra)Rústica Bufona (Escaladei)Bripau (Sant Pere de Riudebitlles)Grenyut (Santpedor)Ratpenat (Barcelona) i La Castellera (Vilafranca del Penedès).

2. Tast de cerveses
Com sabem, la cervesa, del cèltic cerevĭsĭa del mateix significat, és una beguda alcohòlica, no destil·lada que es fabrica amb grans d'ordi o d'uns altres cereals el midó dels quals, una vegada modificat, és fermentat en aigua i aromatitzat principalment amb llúpol. Els productors explicaran quina és la particularitat de cada cervesa i el perquè del seu gust. La cervesa, com qualsevol beguda, requereix d'un procés que, tot i que sempre segueix un patró semblant, cada persona que el produeix afegeix les seves consideracions personals. Durant el cap de setmana, s'han programat diferents tastos que podreu consultar al programa que adjuntem al final de l'article.

3. Visites guiades al far, al refugi antiaeri i a l'orgue barroc
La fira es complementa amb les visites guidades al far cada 30 minuts durant el matí; també al refugi antiaeri i a l'orgue barroc, els principals atractius culturals del municipi. Pel que fa al far, s'ha de dir que es tracta del darrer far construït a l'Estat Espanyol el segle XX i va ser dissenyat per l'arquitecte Josep Maria Llinàs; el refugi antiaeri del Sabó situat a la plaça de la Font serà un altre dels punts de la visita guiada, així com també l'orgue barroc del 1705 de l'Església de Sant Pere Apòstol.

4. Ambient musical
Durant els dies que duri la fira hi haurà diverses actuacions musicals. Divendres tindrà lloc la de los Pasantes -un grup que fa versions dels 60, 70 i 80- i dissabte DJ Ethian Guerrero i Ready to Rock. Perquè la cervesa s'ha de beure amb bona música!
 
5. Selecció de llibres sobre cervesa

Pels més curiosos, durant tot el mes d’octubre, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, es trobarà una selecció de llibres sobre el món de la cervesa per poder aprendre l'origen d'aquesta beguda tan peculiar que s'ha estès per tot el món. Perquè a part de la pràctica, també és bo conèixer la teoria.

Més informació: 

A

També et pot interessar