Foto: 

Cedida

La Festa de l'Anxova, o com menjar una quarantena de tapes d'anxova de l'Escala

L'Escala celebra un dels grans esdeveniments de l'any, amb premis i molta anxova
Arnau Margenet
,
26/09/2019
Menjar i beure
D’entre els llegats que ens va deixar el pas de grecs i romans a l'Empordà, un dels més preuats és la salaó, una tècnica de conservació basada en la manipulació mínima del producte i que ha convertit l'anxova de l'Escala en un referent mundial. La promoció d'aquest emblema gastronòmic assoleix el seu punt àlgid a la Ruta de la Tapa de l'Anxova i a la Festa de l'Anxova, que comença el proper 27 de setembre i que permetrà als amants de l'anxova tastar i valorar 45 tapes diferents i guanyar suculents premis.
D’entre els llegats que ens va deixar el pas de grecs i romans a l'Empordà, un dels més preuats és la salaó

L’Escala manté la tècnica de la conservació de la salaó que van introduir els grecs i que posteriorment, els romans van continuar amb aquest art de salar. Un art completament tradicional amb una manipulació mínima que el converteix en un producte excel·lent pels amants de la gastronomia. 

L'anxova de l'Escala torna a ser el centre d'atenció durant uns dies. A partir del proper divendres 28 de setembre i fins al pròxim 7 d'octubre, residents i visitants podran participar en la Ruta de la Tapa de l'Anxova, on més d'una quarentena establiments de la vila oferiran la seva elaboració de tapa original, amb l'anxova com a producte central. Un total de 39 propostes gastronòmiques per només 1,50€.

Com cada edició, qui participi a la Ruta de la Tapa de l'Anxova també podrà dir la seva i escollir quina s'endurà al sarró el premi a l'Anxova d'Or que determina la millor tapa d'enguany. Com funciona? Molt senzill. Cada participant rebrà una targeta amb 45 caselles corresponents als 45 establiments participants. Cada establiment segellarà amb un número personalitzat la casella que li correspongui per cada tapa consumida.

Completar la ruta et permetrà votar la millor tapa i la millor tapa original, i entrar en el sorteig d'un àpat per a dues persones al Celler de Can Roca. A més a més, qui completi part de la targeta també podrà guanyar un menú degustació al Restaurant Roser II o un dels cinc tiquets de 50€ per gastar ens els comerços de l'UBET. 

 

6 d'octubre: La Festa de l'Anxova
El 6 d'octubre es donarà per finalitzada la Ruta de la Tapa de l'Anxova amb una jornada festiva que inclourà el pregó i el lliurament de l'Anxova d'Or, una degustació popular d'anxoves i una cantada d'havaneres a càrrec del grup Oreig de Mar, que posarà el punt i final a aquest elogi anual al producte estrella de l'Escala.

Més informació: 

Més informació aquí.

A

També et pot interessar