Foto: 

Ajuntament de Rupià
Joana Serrat actuant a la nova ubicació del Barretina Festival: al Safareig

Rupià es posa la Barretina: concerts tots els dilluns d'agost

El cartell d'enguany compta amb les actuacions de Joana Serrat, Refree, Ferran Palau i Kids From Mars
Surtdecasa Empordà
,
05/08/2019
Música
Arriba la cinquena edició del Barretina Festival de Rupià, el festival de música al cor de l'Empordanet que ha sabut consolidar-se com un esdeveniment de referència a la zona gràcies a la seva aposta per concerts en petit format dels noms amb més projecció del moment dins el panorama musical català. Enguany es trasllada al Safareig de Rupià i les actuacions, que estan pensades per oferir la versió més íntima i singular de cada artista, tindran lloc tots els dilluns d'agost a l'aire lliure i seran totalment gratuïtes. Durant aquests anys de projecció ascendent, el gran nombre i la bona acollida del públic han estat claus perquè el festival aposti per tancar un cartell de qualitat programant actuacions d'artistes de gran repercussió en l'escena musical. I és que, diguin el que diguin, al pot petit hi ha bona confitura. Us fem 5 cèntims de les propostes musicals que hi aniran desfilant.
1. Joana Serrat
La vigatana Joana Serrat és, sens dubte, la cantautora catalana més internacional del moment. Dripping Springs (Great Canyon Records / Loose, 2017) és el seu quart treball discogràfic en cinc anys. Ha estat enregistrat en aquesta ciutat de Texas al ranxo-estudi propietat del cantautor Israel Nash i que n’és el productor. Serrat es serveix novament dels preceptes del folk per a continuar elaborant un llenguatge propi ara desenvolupant i enfortint la seva vessant més “americana”. Estem davant del millor àlbum de l’artista, el més complert, el més rodó. Un treball en el qual les virtuts de la catalana es veuen augmentades de manera exponencial: la composició i interpretació, la seva personalitat i aquesta aura intangible i captivadora que desprèn. Un treball que versa sobre els comiats, impregnat d’una nostàlgia optimista, una malenconia que no aïlla, ni tanca l’esperit. Una manifestació de llibertat en l’aposta vital per a l’objectiu de fer realitat els somnis.
Quan: Dilluns, 5 d'agost, a les 22h
On: Safareig de Rupià
 
2. Refree
Toca tantes tecles diferents, Raül Fernández, Refree, que ha treballat amb gent tan diversa i de tants contrastos com Rosalía, Sílvia Pérez Cruz, Isaki Lacuesta o Albert Pla. Actualment el trobem a Nova York, una ciutat on, com diu ell, té “una vida artística paral·lela i una altra família musical”, a més de la de Barcelona. Havia fet tantes vegades el trajecte de vuit hores per creuar l’Atlàntic durant els últims tres anys, que finalment s’hi ha quedat una temporada per fer-hi coincidir tres projectes: un disc a duo amb el guitarrista de Sonic Youth, Lee Ranaldo, a qui anteriorment ja havia produït un parell d’àlbums; una col·laboració en el nou disc de l’artista canadenca Austra, i la producció del nou disc d’Amaia. “Ha estat un fenomen televisiu tan salvatge i ha connectat amb tanta gent més enllà del que és estrictament musical -explica-, que es feia complicat treballar aquí”. Veu que pretén “ser una artista de veritat, i no pas una artista que vol viure durant uns anys de la fama que li ha donat OT ”. També se sent ben orgullós de l’èxit de Rosalía, amb qui va fer el disc Los Ángeles (2017), i li reconeix el mèrit de mesclar les músiques urbanes i l’electrònica de la seva generació amb el flamenc. Res d’apropiacionisme, diu: “La cultura és posar sorra sobre la muntanya que ja hi ha”.
Quan: Dilluns, 12 d'agost, a les 22h
On: Safareig de Rupià
 
3. Ferran Palau
Blanc és el tercer disc en solitari de Ferran Palau. Un àlbum de dream pop autoral, d’una bellesa subtil i delicada que embolcalla l’oient en un ambient vaporós i poètic. Blanc (Halley Records, 2018) ha estat de nou enregistrat i produït pel mateix Palau, juntament amb el ja habitual Jordi Matas (Seward). Segons l’artífex del disc està directament influenciat per Twin Peaks, el hip hop, el soul, la vapor-wave i un xic de Julio Iglesias. Tot plegat passat pel seu segell clàssic, el de sempre, el que acompanya des de l’inici Ferran Palau.
Quan: Dilluns, 19 d'agost, a les 22h
On: Safareig de Rupià
 
4. Kids from Mars
Kids from Mars, és una banda molt jove de Blanes formada per l’Óscar i en Roger que amb només 15 i 16 anys es presenten en societat amb un primer EP de títol </3. El jove duet promet per la seva energia i maduresa musical. En aquesta cartes de presentació, l’electrònica es barreja amb unes melodies de veu que sorprenen per la seva precisió. La jove edat de l’Óscar i en Roger només fan que ressaltar el talent precoç d’aquest parell de nois que viuen i es desviuen per la música. La música com el motor de les seves vides. El seu primer EP es va publicar el febrer de 2019, després d’encandilar el públic i de passejar-se per bona part dels mitjans més importants del nostre país amb un parell de singles, d’on només n’han rebut bones paraules. Amb un directe enèrgic i vitalista, Kids from Mars venen disposats per quedar-se i revolucionar l’escena indie del nostre panorama.
 
Quan: Dilluns, 26 d'agost, a les 22h
On: Safareig de Rupià

Més informació: 

Barretina Festival 2019
Tots els dilluns d'agost, a les 22h
Safareig de Rupià
A

També et pot interessar