Foto: 

Carles Porta

En Genís Bou ens dóna 6 raons per no perdre’s Zalon & The Gramophone Allstars

L’aventura del vocalista britànic que va acompanyar a la desapareguda Amy Winehouse i TGA es podrà veure a l’Empordà aquest divendres 5 d’agost dins el marc del Festival de Música de Begur
Adrià Cortadellas
,
04/08/2016
Música
The Gramophone All Stars, d’origen innegablement empordanès, ha acabat d’explotar el seu potencial reproduïnt-se en format big band i formant The Gramophone Allstars Big Band amb les cançons del seu darrer disc fins aquest moment, “Jazzmaica” (BankRobber, 14). Si encara hi ha algun empordanès que encara no ha gaudit del seu directe, que aixequi la mà i en parlem. Una eclèctica fusió de música afroamericana dels anys seixanta amb ritmes jamaicans, combinant reggae, soul, funk i r’n’b. Cada cop que actuen al nostre territori és motiu de celebració. Barret llarg. Per si no fos prou, aquest divendres 5 d’agost seran a begur com a cinquanta per cent d’un projecte inèdit i que, sense dubte, sorprendrà a tots els amants de la millor música negra. TGA es convertirà en la backing band de ni més ni menys que Zalon Thompson, vocalista britànic que va acompanyar a la desapareguda Amy Winehouse al llarg de la gira de “Back To Black” (disc on també participava aportant segones veus). El bisbalenc Genís Bou, líder de TGA, ens dóna 6 motius per no perdre’s la cita!
"Zalon és un d'aquells artistes que se sap guanyar el públic des del minut zero"

No exagerem el més mínim si apuntem que la de Zalon Thompson és una de les veus britàniques més atractives de l’actualitat, d’aquí que Winehouse el triés com a productor del debut discogràfic de la seva pròpia fillola, Dionne Bromfield, i en fixatge de luxe pel seu segell Lioness Records; o que el supervendes Mark Ronson decidís tenir-lo com a convidat al seu segon disc en solitari. I encara hi ha més –sobretot pels aficionats al millor reggae: Zalon és ni més ni menys que fill del cantant i productor jamaicà Dr. Alimantado. No cal dir que aquesta aventura conjunta de Zalon Thompson i The Gramophone All Stars serà, sense lloc a discussió possible, un dels plats forts del Festival de Música de Begur 2016.

Per acabar-ho d’adobar, i per si encara queda algun indecís insensat, el bisbalenc Genís Bou, líder de TGA, ens dóna 6 raons per no perdre’ns el concert:

1) Perquè és una producció que ens va encarregar el Black Music Festival i que no forma part del repertori habitual ni de Zalon ni de The Gramophone Allstars Big Band.

2) Perquè és l'únic cop (i molt possiblment el darrer!) que farem aquest espectacle per terres gironines durant aquest estiu.

3) Perquè sonaran tots els hits de la desapareguda i genial Amy Winehouse.

4) Perquè Zalon és una de les veus més potents i enèrgiques del panorama internacional de soul i RnB.

5) Perquè Zalon, a més, és un d'aquells artistes que se sap guanyar el públic des del minut zero.

6) Perquè Zalon no parla català i fa servir l'anglès per comunicar-se amb el públic. Així doncs, a banda de sentir bona música, traureu pols al vostre anglès!

Més informació: 

39é Festival de Música de Begur
Del 29 de juliol al 19 d'agost
Informació a l'agenda de Surtdecasa Empordà
Web del festival

A

També et pot interessar