Jump to navigation
- La primera pregunta és obligada: com va néixer 'Terra cuita'?El Fetus ha aconseguit sortir del fangar i admira la bellesa dels paratges de la Terra Cuita: dels qui n’embarranquen i dels qui n’expliquen històries. El Fetus mira cap enfora, cançons menys introspectives i més descriptives dels senders inescrutables de la Terra Cuita. Aquest disc ha sortit, en bona part al Pla de Cunyà, paratge entre Ullastret i Serra de Daró i, segurament, això també es nota.
- Dos anys després de l’àlbum debut 'Epicentre del Fangar' torneu a trepitjar l’era. Com ha canviat el so de Fetus des d’aleshores, si és que ha canviat? No ha canviat excessivament. Amb les lletres del nou disc hem acabat de fortificar i fonamentar l’imaginari del Fetus. Però repetim la mateixa fórmula: producció i mescla de Joan Colomo, masterització de Víctor Garcia a Ultramarinos Costa Brava, guitarres garatgeres, riffs surferos, melodies pop, càntics hooligans, bateries taquicàrdiques i cavernícoles, teclats sirleros d’en Guille Caballero…
- I no només el so, ha canviat. La formació també ha patit alguna modificació, oi?Exacte, el gran canvi és en directe. Ara anirem en format power trio: actitud desbocada i descàrrega d’energia.
- A 'Terra cuita' hi trobem un bon grapat de col·laboracions...Ens encanta envoltar-nos de gent que suma! Alguns han repetit, com en Guille Caballero als teclats, Jordi Anticó a la guitarra, Genís Bou als saxos allegreto punk… Ara bé, una gran novetat són les majestuoses il·lustracions de Roger Peláez a la portada: el Guernica del cuitisme. I també cal fer esment dels versos recitats per l’Adrià Pujol a la cançó ‘El mite de la taverna’: vam enregistrar-los al bell mig d’un esmorzar de forquilla a Cal Carreter de Sant Sadurní de l’Heura, i ajuden a catapultar el mite tavernari segons el Fetus.
- L’imaginari de Fetus es mou entre el folclor empordanès i l’esperit semiurbanita de qui va “a fer les Barcelones”. De fet, molts empordanesos vivim en aquest itinerari etern de “pujar i baixar”. Voleu representar d’alguna manera a tots aquests “nòmades”? No és que els vulguem representar: només expliquem el que veiem. Simplement, una notable part de Fetus viu o ha viscut així, a mig camí d’un lloc i l’altre. Amunt i avall. Aquestes anades i vingudes han fet germinar la Terra Cuita, de senders inescrutables.
- Parlant d’al·lusions a la petita pàtria, el títol també parla d’una cosa molt d’aquí. D’on va sorgir?'Terra Cuita' era un festival utòpic que feia anys que volíem fer a Terracotta Museu de la Bisbal: mai va acabar de brotar. Per això el Fetus va decidir fer-ne una cançó i aquest dissabte el presentarem al Terracotta: gir inesperat.
- Així és, en una mena de doble tirabuixó semàntic… El proper 18 de maig presenteu el disc al Museu Terracota de La Bisbal d’Empordà. Què ens hi espera?"Ska de vells i pinso per camells", tal com proclamen els Espardenya Crew. Fora bromes: ens fa molta il·lusió que el tret de sortida sigui al Terracotta Museu. Que la gent no vingui sopada: hi haurà arrossada popular, punxada de vinils jamaicanòfils d’Espardenya Crew, performances ceràmiques, servei de bar i el museu obert tota la nit. Això arrencarà a les 21h i serà per a tots els públics, que també hi haurà taules i cadires. El bateig de la Terra Cuita serà sense escenari i una peça més del trencaclosques de la vetllada.
- Teniu més concerts programats? Fins a on arribarà la polseguera de Fetus? Esperem que arribi ben lluny i que poguem exportar moltes xefles arreu del territori. De moment, també tenim concerts a Barcelona (23/05), Figueres (31/05), Lleida (14/06), Girona (14/06), Ullà (29/06)… I anar-li fotent!
Pàgina de facebook de FetusTwitter de FetusEnllaç del nou disc a spotify Fetus a Bankrobber