Surtdecasa Empordà
,
11/06/2018
Música

Figueres sona a jazz!

Aquest cap de setmana la ciutat celebra el seu 24è Festival de Jazz

Foto: 

Cedida
“Si el rock fos una piscina, el jazz seria l'oceà”, d’aquesta manera tan gràfica resumia el llegendari guitarrista mexicà Carlos Santana què és el gènere més caòtic de la música. Aquest cap de setmana els amants del jazz tenen una cita al 24è Festival de Jazz de Figueres, la quarta edició consecutiva després d'una aturada de dos anys. Un festival que busca desclassificar el jazz com a gènere adreçat exclusivament a melòmans i entesos per apropar-lo al públic, als bars i al carrer. Un assortiment de jazz al llarg del cap de setmana, amb algunes propostes gratuïtes. Repassem el cartell d'aquest edició dia a dia:
Divendres 15 de juny
El tret de sortida del 24è Festival de Jazz de Figueres serà una viatge als New Orleans i tindrà l’aroma a les clàssiques comparses de carrer de les Big Band. Un recorregut musical per resseguir els carrers i places del casc antic de Figueres i escalfar motors de cara al primer plat fort, el concert de la pianista, vocalista i compositora australiana Sarah McKenzie, una de les veus del jazz del moment. Ho farà per presentar el seu nou treball “Paris in the Rain”, un manifest a l’elegància i una oda  a la ‘ciutat de la llum’ de la qual confessa estar enamorada. La nit de divendres tancarà amb dos concerts de luxe i gratis: el maridatge de veu i guitarra de Myriam Swanson & Amadeu Casas (Sidreria Txot’s) i el swing festiu de Sunset Rhythm Kings (plaça de La Cate).
 
Dissabte 16 de juny
El segon dia del 24è Festival de Jazz de Figueres engega a rodar per la tarda amb l’actuació d’una figura referent del blues i el jazz català. Big Mama Montse celebra 30 anys sobre els escenaris i ho fa en formació de quartet, envoltada d’amics. Un concert únic que tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament i serà de franc. La nit s’obre amb el concert de l’altre cap de cartell del festival juntament amb Sarah Mackenzie, el que oferirà al teatre de La Cate el Kirk Lightsey Trio. El que va ser pianista del mític saxofonista Dexter Gordon durant els anys 80 encapçala aquesta formació amb clara vocació bebop. Qui no en tingui prou podrà fer acte de presència a un dels dos concerts gratuïts que hi haurà a continuació, el trio La Madam Boogie (Sidreria Txot’s) o  la cantant de swing Zazu Osés (Plaça de les Patates).
 
Diumenge 17 de juny
El tercer i últim dia del festival comptarà amb dues propostes molt interessants. Per una banda, la plaça de la Cate serà el punt de confluència entre els alumnes de jazz de tota la província gràcies a la 4ª Mostra Jove. Les joves promeses del blues i el jazz es reuniran a Figueres a l’hora del vermut procedents de l’Escola Municipal de La Jonquera, La Flauta Màgica i el Casino Menestral de Figueres, i l’Escola de Música de Sant Gregori de Girona. El fermall del 24è Festival de Jazz de Figueres serà en format audiovisual amb la projecció al teatre de La Cate de “Thelonius Monk: Straight No Chaser”, una pel·lícula documental que narra la vida de l’emblèmàtic pianista afroamericà.

Més informació: 

També et pot interessar