Adrià Cortadellas
,
25/04/2019
Música

El gran concert per salvar la Costa Brava

Una trentena de noms formen el cartell de l'acte que tindrà lloc a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí el proper dissabte 4 de maig

Foto: 

Cedida
Propostes musicals com Pau Riba, Mazoni, Natxo Tarrés, Judit Neddermann, Toti Soler, Miquel Abras, Pep Poblet, la Cobla Bisbal Jove, Xavi Lloses, Rosa Pou, Cala Vento o l’Orchestra Fireluche, es mesclaran amb noms com Adrià Pujol, Àngels Bassas, Bruno Oro, Alba Florejachs, Joan Massotkleiner, Jordi Boixaderas o Joan Lluís Bozzo. Serà el proper dissabte 4 de maig a l’Auditori teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí. El Gran Concert SOS Costa Brava que vol servir per reivindicar la mobilització ciutadana i, a la vegada, recaptar fons per seguir lluitant per protegir la Costa Brava, sota l’eslògan de ‘Ajuda’ns a protegir la costa que encara ens queda'. Som-hi.
Pau Riba, que celebra el 50è aniversari de l'àlbum 'Dioptria', estrenarà una cançó feta expressament per l'ocasió

El Gran Concert SOS Costa Brava que vol servir per celebrar la mobilització ciutadana a favor d’un territori millor i seguir conscienciant i, a la vegada, recaptar fons per la causa. El concert s'organitzarà en tres grans blocs i serà una gran festa on hi intervindran membres de la plataforma, acompanyats de personalitzats diverses: viatjarem des de Tossa fins a Llançà, agafant la C-32 per veure de quina manera queda afectat tot el litoral de la Costa Brava. Repassem les parts?

1. L'obertura: què és SOS Costa Brava?
Les organitzacions i plataformes sotasignants de la plataforma fan un crit d’alerta a la societat catalana, als ajuntaments del litoral gironí i al Govern de la Generalitat davant l'allau d’amenaces que planen sobre el medi ambient, el paisatge i la qualitat de vida a la Costa Brava. En els darrers mesos han despertat urbanitzacions a primera línia de mar amb plantejaments urbanístics obsolets i caducs. Des de la Plataforma SOS Costa Brava es considera que cal buscar l'estratègia per desclasificar aquests sectors de manera definitiva. Necessiten ajuda per fer front al que consideren «aberracions urbanístiques»: ja han recaptat més de 30.000 euros. Aquesta primera part inclourà la benvinguda, la projecció d'un vídeo de la plataforma i la lectura del manifest SOS Costa Brava a càrrec de l'actor Jordi Boixaderas. Per acabar-ho d'adobar hi haurà l'actuació de l'Orquestra de l'Escola Municipal Torroella de Montgrí.

2. El desenvolupament: quins casos afecten la Costa Brava?
La segona part del Gran Concert SOS Costa Brava vol servir per explicar i descobrir quins són els casos afectats. Serà una petita mostra didàctica i dinàmica que anirà intercalant xerrades i vídeos amb actuacions musicals. Així, hi intervindran noms com Adrià Pujol, Eduard Ribot, Toti Soler, Joan Massot Kleiner, Rusó Sala, Miquel Abras, Mazoni, Cala Vento, Alba Florejachs i José Pérez-Ocaña. A la segona meitat del bloc hi participaran Àngels Bassas, Joan Lluís Bozzo i Quim Lecina, seguits dels concerts de la Cobla Bisbal Jove, Cordes Invisibles, Pau Blanc, Natxo Tarrés i Bruno Oro.

3. La cloenda: quin model de territori volem?
Després d'una pausa de 20 minuts hi haurà el bloc que explicarà el model de territori pel qual treballa SOS Costa Brava. Abans de l'acte final hi haurà intervencions del grup d'havaneres L'Empordanet, Xavi Lloses, Rosa Pou, Judit Neddermann i de Pau Riba amb l'Orchestra Fireluche. Riba, que celebra el 50è aniversari de l'aclamat àlbum Dioptria, estrenarà una cançó feta expressament per l'ocasió.

Les entrades ja es poden adquirir a través del web de la plataforma SOS Costa Brava, amb butaca o sense, de 20 a 25 euros (amb el corresponent descompte a 15 euros per estudiants). Les persones que no hi puguin assistir podran adquirir entrades de fila zero per 20 euros per tal de poder aportar el seu granet de sorra a la causa. I és que tots els diners recaptats aniran destinats. No s'hi pot faltar.

Més informació: 

Gran concert Sos Costa Brava
Dissabte, 4 de maig a les 21 h
Espai Ter - Torroella de Montgrí
Entrades: 20 € / 25 €
www.soscostabrava.cat/concert

També et pot interessar