Foto: 

Cedia
Cala Vento

La contundent Cala Vento

El duet empordanès acaba de publicar el single 'Unos poco y otros tanto' i aquest diumenge el presenta al Primavera Club
Adrià Cortadellas
,
18/10/2015
Música
Un peu a cada comarca: en Joan Delgado (bateria i veu) és de Torroella de Montgrí i l'Aleix Turon (guitarra i veu) és de Figueres. Ells dos són Cala Vento, un contundent duet que en poc temps ha aconseguit fer-se un lloc dins el panorama de la música independent estatal. Amb la publicació de la maqueta de presentació 'Rossija Demo', els empordanesos van catapultar la seva carrera guanyant el Converse Make Noise 2015 i esdevenint finalistes del Proyecto Demo 2015. Un any més tard, amb multitud de concerts a les espatlles, ja tenen un disc a punt de sortir del forn (produït per Eric Fuentes) i celebren el seu primer aniversari amb el single 'Unos pocos y otros tanto'. Una de les bandes més prometedores del territori. Sense anar més lluny, aquest diumenge actuaran al Primavera Club.
«Guanyar el Converse Make Noise 2015 va marcar un abans i un després: el simple fet de conèixer a l'Eric Fuentes va accelerar el ritme del grup»

- On us imagineu la Cala Vento? 
(Joan) Jo me l'imagino entre Calella i la Cala pedrosa de l'estartit, ben buida de guiris i nudista. L'Aleix se l'imagina entre Blanes i Cadaqués. La resta li és igual.

- Teniu un peu a cada comarca empordanesa; és per això que ens sentim identificats amb Cala Vento. Com neix el duet? 
Tots dos acabàvem de partir peres amb els nostres antics grups (Backwards i Hot Penguins), i estàvem com quan fa tres mesos que no folles. L'Aleix em va trucar i em va dir d'anar a fer una cervesa, que tenia una proposta. Al cap de 5 dies féiem el primer assaig i paríem Rossija Demo.

- Com ha catapultat i revolucionat el projecte el fet de guanyar el Converse Make Noise 2015 i ser semifinalistes del Proyecto Demo 2015
El fet de guanyar el Converse Make Noise va marcar un abans i un després. El simple fet de conèixer a l'Eric Fuentes va accelerar el ritme del grup.  Teniem cançons i s'havien de gravar! Ens va apretar i en menys d'un mes entràvem a gravar a l'estudi.

- Acabeu de celebrar el primer any de vida de Cala Vento publicant el single Unos poco y otros tanto. Com heu viscut el vertiginós creixement en aquest any de vida? 
Estem molt contents de tot el que ens ha passat en un any.  Hem fet bolos molt importants i han parlat una mica de nosaltres, que això sempre es bo. Però serà encara més bo si aguantem el ritme durant un bon temps. O sigui que seguirem fotent-li com ara i a veure què passa.

- És Cala Vento un projecte completament al 50%? 
No: tots dos donem el 100% de nosaltres mateixos

- Amb quins referents us sentiu identificats?  També canten en castellà?
No tots: escoltem musica en anglès, castellà i català. Amb molts dels grups amb qui ens comparen ens hi sentim d'allò més identificats i ens agrada, perquè acostumen a ser grupassos

- Com ha fluït la producció del primer disc de Cala Vento amb Eric Fuentes? 
Ha fluït com han de fluir aquestes coses: espectacularment bé. Podem avançar que sona com tant bé com un tro.


- Cala Vento és una fórmula de melodia pop amb flirtejos punk, amb més l'energia de Japandroids, la dissonància de Pavement i les lletres emotives de Los Planetas. Em deixo alguna cosa? 
No sabem si existeix cap fórmula clau. Només intentem no insultar a ningú.

- Diuen que ningú es profeta a la seva terra. El públic de Barcelona aprecia més a Cala Vento? Quins avantatges i inconvenients té ser de l'Emporda a l'hora d'emprendre un grup?
Per sort podem presumir de tenir públic (poc però maco) a molts llocs diferents dins i fora de casa nostra. Avui en dia el món esta molt ben connectat i si hi poses ganes i temps el teu origen és bastant rellevant. 

- A quin racó de l'Empordà us podriem trobar un dissabte a la nit? 
Segurament a casa mirant una peli amb la mama o sopant amb els amics.

- Surtdecasa Empordà. Alguna recomanació de Cala Vento?
A Sant Feliu de Guíxols hi ha grup Please Wait, a qui coneixem de fa anys i que d'aquí ben poc editaran un disc que conquerirà el mon. 

- Si haguéssiu de triar, Empordà o Barcelona?
A l'Empordà s'hi està molt bé, però a Barcelona és on passen les coses. Com que de moment podem disfrutar dels dos llocs a la vegada, no ens mullarem.

Més informació: 

http://calavento.bandcamp.com

https://www.facebook.com/calaventoband

A

També et pot interessar