Foto: 

Cedida
Mercedes Gancedo forma part de la programació del XII Concerts d'Aro

La música clàssica estiueja a Santa Cristina d’Aro

La vila fronterera ens proposa un cicle de concerts de música clàssica en un escenari únic
Arnau Margenet
,
07/08/2019
Música
Seguim fent camí en aquest periple estival minat de propostes musicals, i avui ens aturem als límits meridionals de la comarca per descobrir una de les propostes més interessants d'aquest agost, sobretot pels amants de la música clàssica. El XII Concerts d'Aro de Santa Cristina d’Aro és un cicle de concerts adreçat als melòmans d'aquest gènere que, sovint, viu amb l'estigma de no ser un estil propi d’aquestes dates. Ves per on, no és així. Una conferència i tres concerts al llarg d'aquest mes conformen una programació breu però farcida de talent i estrelles de la música clàssica. Els repassem!
11 d'agost. Conferència a càrrec de Joan Vives
Flautista de bec i divulgador musical, Joan Vives està considerat un erudit en el coneixement de la història de la música. El proper diumenge ho podrem comprovar a la conferència que impartirà a l'Espai Ridaura de Santa Cristina d'Aro, una xerrada que porta per títol "La música catalana del modernisme al noucentisme (De Granados a Toldrà)" i que repassarà l'evolució del modernisme musical. Una master-class pels amants del quart art.
 
 
24 d'agost. Quartet Gerhard
El talent d'un dels millors quartets de corda del món arriba a Santa Cristina d'Aro. No és una forma de parlar: al llarg de la seva trajectòria han anat omplint el sarró de premis nacionals i internacionals i actuen habitualment en espais tant distingits com al Stadt-Casino de Basilea, al Muzenforum Concerten Bloemendaal d'Holanda o el Palau de la Música de Barcelona. La seva cura exquisita pel so i un do per a la composició de peces clàssiques situen al Quartet Gerhard a l'olimp mundial del gènere. La seva, serà la primera de les actuacions que tindran lloc a la parròquia de Santa Cristina d'Aro.
 
 
28 d'agost. Alba Ventura
Es tracta d'un dels millors talents que ha bressolat Catalunya en l'escena de la música clàssica. Des que debutés com a solista a l'Orquestra de Cadaqués amb tan sols 13 anys, la carrera d'Alba Ventura viu en una constant línia ascendent. Formada a l'Escola Superior de Música Reina Sofia, va guanyar les audicions internacionals YCAT i va ser la única pianista seleccionada al prestigiós programa formatiu Rising Stars. Anys després el resultat és una carrera pròdiga que compagina amb la feina de professora del Liceu. Una de les seves professores, precisament, és el leitmotiv d'aquesta actuació que honora la figura d'Alicia de Larrocha, considerada la millor pianista espanyola de tots els temps.
 
 
31 d'agost. Mercedes Gancedo i Francisco Poyato
Quan dos grans talents conflueixen sobre un escenari, augmenten les probabilitats d'assistir a un espectacle únic i memorable. El proper 31 d'agost, l'església parroquial de Santa Cristina d'Aro serà l'escenari d'una comunió única, la que formaran Mercedes Gancedo i Francisco Poyato. La soprano argentina ve de predicar arreu del món el seu darrer treball “Cooking America!” i de participar en la prestigiosa obra “Madamme Butterfly” al Liceu. Per la seva banda, el fantàstic pianista Francisco Poyato s'ha convertit en una eminència en l'àmbit acadèmic i és un dels pianistes més laurejats per la crítica.
 

Més informació: 

A

També et pot interessar