Surtdecasa Empordà
,
01/07/2016
Música

La música de cambra torna al Castell-palau de Peratallada, tots els dissabte de juliol

Duo Magnus, Duo Puig & Madrià, Sübes Trio, Quintet Dequera i Quintet Galligans seran els protagonistes del II Cicle de Concerts de Peratallada

Foto: 

Ajuntament de Forallac
Concert del grup Heli Quartet en la passada edició
Aquest dissabte comença la segona edició del cicle de concerts al castell d’aquesta bonica població medieval, centre neuràlgic dels sopars baixempordanesos. Des de Surtdecasa Empordà, us volem fer un tastet dels grups que hi podreu trobar. A banda, però, també volem destacar l’entorn que els acull: aquest castell termenat, situat al bell mig del centre fortificat de la vila, es remunta al segle X i, ara per ara, és l’única ocasió de l’any en la qual es pot visitar. A més de gaudir dels concerts, podreu palpar la història que rodeja l'entorn.
Acudir al Cicle de Concerts de Peratallada és, ara per ara, l'única manera de visitar el l'emblemàtic Castell-palau de Peratallada

El pati central de l'emblemàtic castell-palau de Peratallada serà l'escenari, novament, del segon Cicle de Concerts de Peratallada, que obrirà aquest dissabte (20h) el Duo Magnus (cant i piano). Es reedita, doncs, l'exitosa experiència iniciada l'any passat, que va permetre gaudir de música de cambra interpretada per formacions joves de primeríssima qualitat, en un dels entorns més representatius del patrimoni medieval del país.

La primera edició va ser una experiència d’allò més ben valorada, tant per la qualitat de les propostes programades, com per la possibilitat de gaudir d'un espai tan emblemàtic i carregat d'història que, de moment, només es pot visitar en motiu d'aquests concerts.El cicle està organitzat per l’entitat Viola Concerts, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Forallac i el patrocini de l'empresa Prefer. Es tracta d’una iniciativa que s’ha pogut materialitzar gràcies a l’acord subscrit entre l’Ajuntament i la propietat de l’edifici, el més important del nucli històric i un dels més rellevants de la Catalunya medieval.

Els concerts es faran cada dissabte a les 20 h i tindran un aforament, limitat pel propi pati, per a 150 persones. Les formacions que hi actuaran aquest estiu són:

1. Duo Magnus  
Cant i piano
Dissabte, 9 de juliol, a les 20h 
> Més informació 

2. Duo Puig & Madrià  
Violí i cello
Dissabte, 9 de juliol, a les 20h 
> Més informació 

3. Süßes Trio
Arpa, viola i flauta travessera.
Dissabte, 16 de juliol, a les 20h
> Més informació

4. Quintet Dequera
Contrabaix, piano, guitarra, acordió, saxo 
Dissabte, 23 de juliol, a les 20h
> Més informació

5. Quintet Galligans
Oboè, clarinet, flauta travessera i trompa-
Dissabte, 30 de juliol, a les 20h
> Més informació

Entre una cosa i altra, l’esdeveniment pinta ben llaminer i, importantíssim: econòmic. Tot plegat és a càrrec de l’entitat ViolaConcerts, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Forallac i el patrocini de l'empresa Prefer. Les entrades (5 euros) es poden comprar a l'Oficina de Turisme de Forallac o reservar-les a través del e-mail: violaconcerts@gmail.com.

Més informació: 

II Cicle de Concerts de Peratallada
Pati central del Castell-palau de Peratallada
Tots els dissabtes de juliol, a les 20h
Preu/concert: 5€

També et pot interessar