Surtdecasa Empordà
,
29/06/2017
Música

La música de cambra torna a Peratallada tots els dissabtes de juliol

Duo Barrosso Casanova, Duo Baco, Kahlo Quartet, Trio Oniria i Quartet de Altist seran els protagonistes del III Cicle de Concerts de Peratallada

Foto: 

Ajuntament de Forallac
Aquest dissabte comença la tercera edició del cicle de concerts d'aquesta bonica població medieval, centre neuràlgic dels sopars baix empordanesos. Des de Surtdecasa Empordà, us volem fer un tastet dels grups que hi podreu trobar. A banda, però, també volem destacar l'entorn que els acull. I és que aquest any el cicle deixa el castell-palau i s'instal·la a l'església romànica de Sant Esteve de Peratallada, un dels edificis més emblemàtics del medieval català, que garanteix una magnífica acústica i una ampliació molt notable de l'aforament. A més de gaudir dels concerts, podreu palpar la història que rodeja l'entorn.
El cicle de concerts abandona l'emblemàtic Castell-palau de Peratallada i es trasllada a l'església de Sant Esteve

El tercer Cicle de Concerts de Peratallada deixa el pati central de l'emblemàtic castell-palau de Peratallada per traslladar-se a un nou escenari: l'església romànica de Sant Esteve de Peratallada, un dels edificis més emblemàtics del medieval català, que garanteix una magnífica acústica i una ampliació molt notable de l'aforament. La proposta s'obrirà aquest dissabte (20h), amb el Duo Barrosso Casanova (clarinet i piano). Així doncs, torna l'exitosa experiència iniciada el 2015, que ha permès gaudir de música de cambra interpretada per formacions joves de primeríssima qualitat, en un dels entorns més representatius del patrimoni medieval del país.

La darrera edició va ser una experiència d'allò més ben valorada, tant per la qualitat de les propostes programades, com per la possibilitat de gaudir d'un espai tan emblemàtic i carregat d'història que, de moment, només es pot visitar en motiu d'aquests concerts. El cicle està organitzat per l'entitat Viola Concerts, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Forallac i el patrocini de l'empresa Prefer.

Els concerts es faran cada dissabte a les 20 h i les formacions que hi actuaran aquest estiu seran les següents:

1. Duo Barrosso Casanova
El Duo Barrosso Casanova neix a Girona, arrel d'una amistat formada al conservatori de la mateixa ciutat. El clarinetista, Lluís Casanova, empra els estudis a l'ESMUC, i enguany cursa el master a Maastrich (Holanda); la pianista Elisabet Barroso els comença al Liceu i actualment es troba al tercer curs. Creixent musicalment junts des de fa ja 4 anys, aquest duo ha tingut la sort de poder participar en varis concerts realitzats a la província de Girona, tant en duo com en col·laboracions amb demés músics.
Dissabte, 1 de juliol, a les 20h
> Més informació

2. Duo Baco
Premiats a concursos nacionals i internacionals tant com a solistes com en formacions de cambra, en Darío Barroso (guitarra) i l'Albert Coronado (viola) són becats per la Fundació Ferrer-Salat per a estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Allà es coneixen i funden el Duo Baco sota la tutela dels mestres Guillem Pérez-Quer i Francesc Prat.
Dissabte, 8 de juliol, a les 20h
> Més informació

3. Kahlo Quartet
Kahlo Quartet és un jove i enèrgic quartet de corda que sorgeix compartint la passió per la música de cambra i diferents experiències viscudes al país nord europeu dels Països baixos. De Madrid, Aragó i Catalunya, estudiant els estudis superiors i màster en interpretació al Conservatori de Maastricht (Holanda) sota la tutela del violista Henk Guittart.
Dissabte, 15 de juliol, a les 20h
> Més informació

4. Trio Oniria
Trio Oniria és un grup de cambra que neix al Conservatori del Liceu l'any 2016. Format per el baríton barceloní Quim Cornet Sardà i la soprano gironina Maria Ferriol De Ciurana, ambdós estudiants del tenor català Eduard Giménez. La pianista d'origen gironí Elisabet Barroso Domínguez actualment està acabant els estudis de grau superior amb Raimon Garriga.
Dissabte, 22 de juliol, a les 20h
> Més informació

5. Quartet de Altist
El Quartet de Altist està format per: Nina Sunyer, Joan Fèlix, Laura Bosch i Oriol Illa. Un quartet de violes molt especial.
Dissabte, 29 de juliol, a les 20h
> Més informació

Entre una cosa i altra, l'esdeveniment pinta ben llaminer i, importantíssim: econòmic. Tot plegat és a càrrec de l'entitat ViolaConcerts, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Forallac i el patrocini de l'empresa Prefer. Les entrades (5 euros) es poden comprar a l'Oficina de Turisme de Forallac o reservar-les a través del e-mail: violaconcerts@gmail.com.

Més informació: 

Cicle de Concerts de Peratallada
Església de Sant Esteve
Dissabtes de juliol, 20h
Preu/concert: 5 €

També et pot interessar