Foto: 

Cedida
Barraques dels Pescadors de Portbou

I Portbou també hi diu la seva amb el Portbou Hot Jazz Festival

El municipi alt empordanès se suma als festivals d’estiu de la Costa Brava amb una eclèctica proposta jazzística gratuïta i per a tots els públics el proper 11 d’agost
Surtdecasa Empordà
,
02/08/2018
Música
L’allau de propostes de festival a la Costa Brava empordanès durant els mesos d’efervescència estival no té fre. I ens encanta. Portbou, al capdamunt del territori empordanès, també volia dir-hi la seva. O és que algú se n’havia oblidat? I dit i fet: el proper dissabte 11 d’agost de 2018 s’estrena el Portbou Hot Jazz Festival.

«L’11 d’agost de 2018 serà una data que tots aquells que vinguin al Portbou Hot Jazz Festival recodaran sempre», proclamen des de l’organització. I és que en l’estrena d’aquest festival es podrà gaudir en directe dues bandes amb reconeixement internacional com són The Suitecase Brothers i Chino & The Big Bet + Sax Attack. A més, hi haurà activitat infantil (amb berenar per als més menuts) i curs per aprendre a a ballar swing amb Aitor Leniz de l’escola SwingCats. Entrada gratuïta a les Barraques dels Pescadors de Portbou. I tothom hi és benvingut! Què més es pot demanar? Us expliquem els artistes que hi actuaran.

Suitecase Brothers:

Aquest duo dels germans Víctor i Santos Puertas, originaris de Sant Just Desvern, va néixer l’any 2000. El conformen Santos Puertas a la guitarra i la veu, resident a Dallas, i Víctor Puertas a l’harmònica i la veu. Han sigut guardonats amb el segon premi en la categoria solo/duo a l’International Blues Challenge de 2013 de Memphis (EUA). Estan influïts per parelles com Sonny Terry i Brownie McGhee o Paul Rishell i Annie Raines. Han publicat tres treballs discogràfics, Living with the Blues (2000), Walk On (2007) i Gettin’ Outta Town (2011). A més, han gravat temes per a les bandes sonores de les pel·lícules d’Achero Mañas El Bola (guardonada amb quatre premis Goya) i Noviembre.
 

Chino & The Big Bet + Sax Attack

Aquesta formació és la gran aposta d’Hernán Senra, el músic argentí afincat a Barcelona més conegut com a Chino. Amb una formació de bateria, contrabaix, dobro, veu i dos saxos, Chino & The Big Bet + Sax Attack fa anys sorprèn a escenaris d’arreu d’Europa. De fet, l’any 2013, la formació va aconseguir el segon lloc al European Blues Challenge celebrat a Tolouse. Es tracta d’un quintet amb una energia propia de l’early jazz i una capacitat d’improvització que determina els seus directes i la connecta ràpidament amb el públic. La formació va néixer amb l’edició d’un disc tribut a Robert Johnson 100 Years (2010) i més tard, entre 2012 i 2013 va editar la trilogia Six.

Més informació: 

Portbou Hot Jazz Festival
Barraques dels Pescadors, Portbou
Dissabte 11 d'agost, a partir de les 17h
Entrada gratuïta
portbouhotjazz.cat

A

També et pot interessar