Foto: 

CEDIDA
Aquest cap de setmana se celebrarà el 25é aniversari del festival.

Els 6 concerts del Festival de Jazz a Figueres

Els dies 11, 12 i 13 de setembre Figueres tornarà a lluir els millors concerts de jazz de la zona
Surtdecasa Empordà
,
10/09/2020
Música
El Festival de Jazz torna de nou a la ciutat de Figueres per celebrar el seu 25è aniversari d’història. Malgrat que la pandèmia va obligar a ajornar la cita, els dies 11, 12 i 13 de setembre Figueres tornarà a lluir els millors concerts de jazz de la zona. No us perdeu aquest esdeveniment únic amb el que recordar el recorregut del festival al llarg de tots aquests anys a la capital altempordanesa.

L’organització de l’esdeveniment aposta per mantenir el format de les darreres cinc edicions on els organitzadors, Joventuts Musicals de Figueres, van apostar per unir el jazz el carrer amb els concerts de pagament. Aquesta va ser l’oportunitat que va fer néixer el que avui ha esdevingut el Festival de Jazz de Figueres i que enguany compta amb un total de 6 concerts.

 

  • imatge de control 1per1


1. Jazz Ladies |  La Cate - 21:00h
La veu femenina és una de les grans protagonistes del festival d’aquest any. Les grans cantants de Jazz Gemma Abrié, Susana Sheiman i Marian Barahona interpretaran tres repertoris on combinaran composicions pròpies amb cançons de les seves cantants preferides.

 


2. Drop Collective | Plaça Josep Pla - 22:30h
Drop Collective és un projecte que fusiona la música jamaicana i el jazz a través d’un repertori d’arranjaments originals. Neix a finals del 2016 de les sinergies de deu músics del Conservatori del Liceu de Barcelona. STORMIN’ (La Panchita Records, 2018) és el primer disc de la formació amb les col·laboracions de Dr. Ring Ding, Gorka Benítez i Chalart58. El directe és un xou vibrant i festiu on hi sonen els temes del disc i arranjaments exclusius de l’actuació en viu, tot incorporant temes mítics de l’estil. La formació ha estat la banda escollida per a realitzar l’homenatge a Bebo Valdés dins la cerimònia inaugural del 50è Festival de Jazz de Barcelona.

 


3. Professor Cunningham and His Old Schoo| I Caputxins - 21:00h
Professor Cunningham and His Old School és un dels grups més importants a l'escena del Swing internacional, actuant als grans festivals d’arreu del món. La banda, creada i dirigida per l'aclamat saxofonista i cantant Adrian Cunningham, ha estat premiada a diversos festivals. Interpreta els temes més rítmics d'un repertori basat en la tradició de Nova Orleans; des del jazz més antic fins al primer Rhythm'n Blues, seguint les estètiques de Sidney Bechet, Fats Waller, Professor Longhair i Fats Domino.

 

  • imatge de control 1per1


4. Gili Romaní Hot Jazz Cats | Plaça Josep Pla - 18:30h
En l’argot jazzístic, el "hot jazz" és aquell jazz càlid que toca el cor de tothom i ho fa bellugar tot, i els "cats" són els companys amb qui un ha viscut aventures i se sent de gust. El trompetista Ricard Gili i el clarinetista Oriol Romaní, dos dels músics més reconeguts en el món del jazz clàssic a casa nostra, han compartit des de fa anys concerts, festivals i jam sessions amb grups com New Orleans Blue Stompers, La Guitarra All Stars, JazzClass Jammers, La Locomotora Negra i Hot Jazz Cats. Amb la complicitat que s’ha creat entre ells, i sostinguts i propulsats per una excel·lent secció rítmica, els Gili-Romaní Hot Jazz Cats ofereixen la seva música plena de feeling i de swing, recreant de nou a la seva manera temes típics del jazz dels anys 20, 30 i 40 a Nova Orleans, Xicago i Nova York, i tocant també blues, espirituals negres i algun tema de collita pròpia.

 


5. Agustí Burriel sings Sinatra | Pati de La Cate - 22:30h
Agustí Burriel és una de les veus més reconegudes i sol·licitades d’entre les formacions de swing i blues del país. Els seus dots com a crooner li permeten apropiar-se el repertori de Frank Sinatra amb personalitat pròpia. Envoltat d’un quartet de músics de primera ens mostrarà el seu particular tribut a Frank Sinatra, la Veu.

 


6. Movin' Wes​ | Plaça de la Cate - 12:00h
Movin' Wes, el grup de jazz encapçalat pel bateria Ramon Prats, va néixer inicialment per experimentar la sonoritat del trio de guitarra, orgue Hammond i bateria, prenent com a model el disc que el guitarrista de jazz americà Wes Montgomery (1923-1968) va enregistrar en aquest format. Aviat, la formació va començar a moure aquesta sonoritat a base de composicions pròpies, mantenint l’essència original, peces que ens presentarà en aquest concert. Prats va ser premiat el 2014 per l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya i com a músic de l’any i disc i grup de l’any amb Ramon Prats Quartet. Amb Movin’ Wes ha estat resident al Sunset Jazz Club de Girona del 2010 al 2016.

Més informació: 

A

També et pot interessar