La Volta

Foto: 

Cedida

Els 5 imperdibles de la Volta#25 de Girona

Dissabte 9 de juny els protagonistes seran la il·lustració, l’animació i l’arxiu
Surtdecasa Girona
,
29/05/2018
Activa't
El barri de Sant Narcís de Girona segueix de festa als seus carrer i places. Coincidint amb el Temps d’Art i després de la Festa Major del barri, el dissabte 9 de juny de 10h a 21h, La Volta focalitzarà la seva activitat cultural en una temàtica molt concreta: la il·lustració, l’animació i l’arxiu. No només s’exhibirà l’obra d’il·lustradors de diversos àmbits (còmic, premsa, científic, producte, il·lustrat i d’altres), com de creadors d’animació, collage i found footage, sinó que a partir d’ara, també s’emfatitzarà la seva condició de ser un punt de trobada entre els professionals, els veïns i famílies interessades en el sector escollit.

Es farà a partir de la programació de conferències, exposicions i activitats pedagògiques, en col·laboració amb L'(a)phònica. Festival de la Veu de Banyoles, APIC, Les Bernardes i Cases de la Música. Us hem destacat algunes coses que no et pots perdre.

1. El concert 
Un dels moments estelars serà el concert de Xarim Aresté, que tindrà lloc a les 12h, com a presentació de l’(a)phònica, tot maridant les parades amb productes d’il·lustració, animació i arxiu abans del dinar popular cuinat per 'Tothom a taula'. Amb el seu darrer treball 'Polinèsies' (Bankrobber, 2017), Aresté oferirà un viatge per un univers alhora íntim i col·lectiu on cada cançó és una illa formada per mil illes diferents. Bona música per tothom en horari de vermut.
On? A l’escenari de la Plaça de l’Assumpció.

2. Perspectiva de gènere i vida sense tabús
Al matí, hi trobareu el taller infantil 'La finestra indiscreta' (10:30h), impartit per Marina Sáez, on es treballarà la perspectiva de gènere a partir d’un conte interactiu; el Projecte Úter (11h), que explica la història de l’avortament a partir d’un pòster il·lustrat. With myself project, des de la seva parada al mercat, mostrarà una proposta sobre la masturbació femenina i l’educació sexual. A la tarda, podràs participar al taller 'L’hort dels flipbooks' (17h), de A Home In Progress Film que t’ensenyarà a crear foliscopis. I pels més petits, es programa un taller de creacions naturalment dolces, 'Caramels il·lustrats i artesanals' (18h), al foodtruck de La Candívora.
On? A la Plaça de l’Assumpció i al local 25 de La Volta.

3. Una xerrada amb Juanjo Saez
Després d’haver inaugurat el divendres 8 de juny l’exposició 'Ese niño era yo' a Les Bernardes de Salt, l'il·lustrador Juanjo Saez serà present també a La Volta per oferir una xerrada. Saez és famós per haver realitzat els dibuixos de la sèrie de televisió 'Arròs covat' que va emetre's pel canal 33 de Televisió de Catalunya i que va obtenir un Premi Ondas l'any 2010. 
On? A l’escenari de la Plaça de l’Assumpció.4.  Dues exposicions 
Abans de dinar, es farà una visita comentada a l'exposició 'Les nostres llibretes' de Laura Ginès que ella mateixa inaugurarà el dijous 7 de juny a les 19:30h, i Joanic Geniüt a 'Llums i ombres a La Volta', una sèrie d’artefactes de projecció, creats artesanalment per l’artista per animar la delicadesa dels seus dibuixos.
On? Al local 15 i 22 de La Volta. Plaça de l’Assumpció, 15 i 22.

5. Quatre presentacions i projeccions 
De 19 a 21 hores, tndrà lloc un espai obert on els artistes en residència a La Volta expliquen les seves propostes en solfa, així com d’altres creadors que també vulguin compartir-ho. L’artista resident Joanic Geniüt mostrarà un recull de les seves animacions, mentre que l’Anna Mitjà explicarà 'Presenta', un projecte d’històries familiars, professionals i patrimonials amb imatges d’arxiu, nascut en residència a La Volta. L’obra animada de A Home In Progress Film i de Queralt Armengol completaran aquesta sessió a les fosques.
On? Centre Cívic de Sant Narcís. Plaça de l’Assumpció,  27

Més informació: 

Facebook La Volta

A

També et pot interessar