Surtdecasa Girona
,
29/06/2018
Arts

Els imperdibles del desè aniversari del FADE

La Cellera de Ter acull el festival d'art digital del 30 de juny al 8 de juliol
FADE

Foto: 

Cedida
La mostra d’art digital FADE de La Cellera arriba als 10 anys i ho celebraran amb 10 dies d’actuacions audiovisuals, instal·lacions sonores i música per a tots els públics i edats. El FADE porta una dècada vinculant la tecnologia amb la ciència i l'experimentació artística per concebre una de les mostres més peculiars del territori. Sense perdre el fil de les darreres edicions, la mostra seguirà apostant un any més pels artistes locals i les propostes més avançades en el camp de les arts visuals i la música electrònica del país. En la vesant més divulgativa de la mostra, les xerrades tornen a ser un dels pilars del FADE i aquest any es parlarà de ciberseguretat, matemàtiques i acústica, entre d’altres. Us hem destacat alguns dels imperdibles que podreu gaudir entre el 30 de juny i el 8 de juliol a La Cellera de Ter.

1. Mindbuffer (Dissabte 7 de juliol)
Un dels plats forts de l'edició d'enguany. El duet australià se suma a la festa amb un directe integrant àudio generatiu i pre-gravat, visuals 3D reactius, il·luminació escènica i bigues làser.

2. Rob Clouth (Dissabte 7 de juliol)
Rob Clouth respon perfectament al prototip del nou creador que troba, en la confluència entre música, imatge i tecnologia, un llenguatge propi amb què expressar-se. El podrem veure un dels dies forts del festival, el segon dissabte .

3. Espectacle sorpresa (Dissabte 7 de juliol)
Un espectacle únic i irrepetible dins l’església de La Cellera, amb la participació d’Alba G. Corral. En aquest cas, l'ubicació és un dels grans atractius, juntament amb una de les artistes que més repercussió internacional està tenint.

4. TERAVOLT by Playmodes (Dissabte 7 de juliol)
Teravolt és un dispositiu interactiu que crea una explosió elèctrica de llum i so que colonitza l'espai a través de les descàrregues que provoca l'usuari.

5. FUGA (Dissabte 7 de juliol)
Instal·lació lumínica interactiva basada en el concepte de perspectiva i punt de fuga aplicat a la llum. Un joc dinàmic entre la llum, els usuaris i la música. Una bona manera d'incloure el públic en la interacció artística.

6. CARLA (Dissabte 7 de juliol)
Colpidora, fràgil i alhora platejada i directa com un ganivet, l'amalgama compositiva de CARLA es nodreix d'una veu intensa, ecos corals multiplicats en loop i camins evocadors de teclats i sintetitzadors.

7. Pícnic electrònic (Diumenge 1 de juliol)
Aquesta és una de les novetats que no t'hauries de perdre. Serà la primera festa diürna del FADE. Una jornada diferent, amb bona música, tallers per a petits i grans en un entorn rural ideal.

8.  Instal·lacions
En l’apartat d’instal·lacions audiovisuals, destaquen les instal·lacions de Xavi Bové, Playmodes i Victor Martin, amb menció especial per la col·laboració amb la universitat EINA de Barcelona, on alguns alumnes portaran les seves propostes a la mostra.

Més informació: 

Web FADE
Facebook FADE

També et pot interessar