Bicicleta

Foto: 

Cedida
Visita a les intervencions de land art d'Art&Gavarres.

Les 10 coses que pots fer abans que s'acabi la primavera

Activitats a l'aire lliure per aprofitar les últimes setmanes abans de l'estiu a les comarques gironines
Surtdecasa Girona
,
23/05/2018
Arts
Quan ja tenim ben controlada l'astènia primaveral i les al·lèrgies, és moment de llençar-nos a gaudir de la millor època de l'any. Tornar a gaudir de la gespa, de l'art i dels concerts a l'aire lliure. Us hem fet una selecció d'allò que no et pots perdre abans que comenci l'estiu. Tria i remena perquè totes les activitats que et proposem són només aptes per paladars gurmet!

1. Art i gavarres
Encara queden dies per poder conèixer de primera mà, les obres d'aquesta primera edició del Festival Internacional d'Art i Paisatge a les Gavarres. Un esdeveniment que relaciona l'art i la natura per donar a conèixer l'espai natural que abasta un total de 20 municipis. Els artistes participants, de procedències diverses, han creat a la vall de Sant Daniel, a Girona, en espais públics de Celrà i a la finca pública de Can Vilallonga, a Cassà de la Selva. Convençuts que l’art pot ser una eina pel desenvolupament territorial que ens pot ajudar a canviar la mirada sobre el paisatge i posar-lo en valor, aquest esdeveniment proposa descobrir intervencions artístiques efímeres d’una forma tranquil·la.
Més informació

2. Nacionalismes d'un mateix
'Nacionalismes d’un mateix' recull els resultats de la sisena edició del projecte educatiu Bòlit Mentor, que es porta terme en col·laboració amb els instituts de secundària Santiago Sobrequés i Carles Rahola, de Girona, i Josep Brugulat, de Banyoles, en una aposta per la creativitat en l’àmbit educatiu. Les quatre artistes visuals, seleccionades per concurs, s’han introduït en els centres i han treballat amb grups d’estudiants un projecte artístic compartit. Aquesta sisena edició ha estat dirigida per l’artista Núria Güell. La proposta temàtica proposada per Güell se situa dins del món de les xarxes socials amb el propòsit d’obrir un ventall de qüestions sobre el concepte i model d’identitat, partint de la idea que el subjecte, l’individu, va més enllà de les identificacions i categories que se’ns imposa com a imperatiu.
Més informació

3. Festival Nit de Bosc
La 16a edició del festival multidisciplinar Nit de Bosc ja és aquí. Un festival de música creat el 2003 de la mà dels joves del barri per tal d'aportar una nova dimensió cultural al barri i, de rebot, a la ciutat de Banyoles. En un entorn natural privilegiat, cada any es programen tota mena d'expressions artístiques per a totes les edats, estils i gustos en una festa multidisciplinària, gratuïta i de qualitat.
Més informació

4. Festival de música Girona d'Autor
Girona d’Autor és un festival vinculat al camp artístic musical de Girona que vol promoure l’oferta musical a tota la ciutat, amb un cicle de música constituït exclusivament per cantautors. Durant el festival es durà a terme un concert a cadascun dels vuit barris que configuren Girona: Centre, Eixample, Est, Montjuïc, Nord, Oest, Santa Eugènia i Sud, potenciant d’aquesta manera l’oferta artística a tota la ciutat. El festival estarà amanit amb una oferta de cerveses artesanes, també d’origen gironí, que podran oferir el seu producte durant la realització dels concerts.
Més informació

5. Exposició fotogràfica 'Capturant l'actualitat'
Del 14 de maig al 29 de juny, la seu de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Girona, acull l’exposició 'Capturant l’actualitat', amb ftografies presentades a la novena edició dels Premis Carles Rahola de comunicació local. Una bona manera de copsar com està la societat d'avui dia a través d'aquestes imatges d'actualitat.
Més informació

6. In-Somni 
El festival In-Somni es portarà a terme del 7 al 10 de juny a diferents espais de Girona, Salt i Bescanó, municipi que s’hi ha afegit per primera vegada. L’esdeveniment musical comptarà amb Marky Ramone com a cap de cartell, acompanyat del mític guitarrista de Bad Religion, Greg Hetson. El 7 de juny s’obrirà l’edició a l’Auditori de La Mercè amb les actuacions de Waltrapa & Cashmakers i Eli Paperboy Reed & High Mighty Brass Band. Marky Ramone & Greg Hetson, Fetus, The Picturebooks i Roko Banana actuaran a la Sala Mirona de Salt el divendres 8 de juny. Dissabte 9 de juny, al Museu d’Art, serà el torn de Cor Blanc i Side Chick, que hi oferiran un concert gratuït, i de Goulamas’k, Zoo, Ebri Night i Helloisa, a La Mirona, concert que vol ser un crit a la llibertat d’expressió i en què també hi ha programada l’actuació de Valtonyc, tot i que no hi podrà actuar. Les últimes actuacions seran al Teatre de Bescanó el 10 de juny, amb Joana Serrat i Smoking Bambino.
Més informació

7. Pícnic Jazz
En el marc del Girona Jazz Festival, sisena edició del Pícnic Jazz, mostra musical formativa que vol ser un aparador de diferents bandes sorgides de centres de formació musical de les comarques de Girona. Obrirà el Pícnic Jazz la Big Band per la Llibertat en un acte musical que vol aplegar músics d’instruments de vent per a crear una gran formació de Big Band i continuaran alguns grups sorgits de les escoles locals.
Més informació

8. (a)phònica, el Festival de la Veu a Banyoles
El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha presentat tota la programació de la seva 15a edició, que tindrà lloc del 13 al 17 de juny a la capital del Pla de l’Estany. Durant cinc dies, es concentraran 44 activitats, entre actuacions i activitats paral·leles per a tots els públics. Als noms ja anunciats, Vinicio Capossela, Xarim Aresté, i Marcel Lázara i Júlia Arrey, s’afegeixen les actuacions de Santi Balmes, Clara Segura i Fluren Ferrer, Ariel Rot, David Verdaguer i Òscar Machancoses, Dr. Calypso, Judit Neddermann i The Otis Redding Show, entre molts altres. De nou, la veu serà la màxima protagonista a la capital del Pla de l’Estany, amb actuacions que es reparteixen en una vintena d’espais, adequats a les propostes que s’hi sentiran. Seguint la línia de les edicions anteriors, s’han programat 21 espectacles i 23 activitats paral·leles per a tots els públics, amb artistes consagrats i altres veus més emergents.
Més informació

9. Inund’Art
I si t'agrada l'art contemporani, aquesta és la teva! Tretzena edició d'aquest festival que promociona la creació, la producció i l’exhibició de propostes en l’àmbit de les arts visuals i d’altres disciplines artístiques contemporànies. Inund’Art aposta pel compromís amb artistes i col·lectius emergents recolzant projectes d’art interdisciplinari que desenvolupen un discurs propi i innovador en el procés creatiu. El caràcter de la Mostra és plural; conjuga l’exposició i presentació d’una varietat estilística i disciplinària àmplia i oberta d’obres originals. És un espai de creació i reflexió, on hi tenen cabuda propostes innovadores i de risc, difícils d’ubicar en espais més institucionals de l’art.
Més informació

10. Festivalot
Per als més petits de la casa, també hi ha opcions atractives. El Festivalot és el festival de música en família de Girona. Un festival jove consolidat en el sector familiar i cultural català.  Les famílies assistents podran veure concerts i espectacles de diferents estils musicals com són grups de pop rock del panorama català actual (adaptats a format familiar); animació infantil tradicional; clàssica; jazz; electrònica… Tots els espectacles programats estan especialment pensats per als més petits (volums reduïts i formats breus) i tenen l’objectiu de fer cantar, ballar i experimentar amb la música a tota la família.
Més informació

A

També et pot interessar