Ciclisme

Foto: 

Cedida
Ciclista consultant l'app

Descobreix totes les rutes per a ciclistes a la demarcació de Girona amb una app col·laborativa

Twinapp Cycling et posa en contacte amb noves rutes i nova gent amb qui compartir la teva afició per l'esport i l'entorn
Mar Molero Dolz
,
21/05/2019
Entorn
L’àmbit gironí de les noves tecnologies ha ideat una app adreçada a ciclistes amb ganes de teixir noves amistats per compartir afició i territori. La iniciativa l’ha dut a terme CherryTech SL i facilita la relació entre ciclistes alhora que fomenta els valors vinculats a l’esport i al respecte per l’entorn. Si sou amants de la bicicleta, ja sigui perquè us agrada anar per la via verda diumenge al matí amb la família o sou dels que agafeu carretera amunt dia sí i dia també, segurament us agradarà Twinapp Cycling.
"Existeixen d’altres apps però entenem que fomenten més la competició i amb Twinapp Cycling fomentem la relació social"

Twinapp Cycling és una app que et posa en contacte amb noves rutes i nova gent amb qui compartir la teva afició. "La idea sorgeix de la motivació per compartir l’afició ciclista, però especialment el coneixement que un ciclista local té del seu territori i que pot compartir amb altres persones que el volen descobrir", diu Teresa Ferrés, responsable de Twinapp. Funciona a partir de les anomenades twins, que són publicacions que fa un local cyclist, és a dir, algú que coneix la zona i que vol compartir la ruta amb altres usuaris. Els twins indiquen el tipus de sortida que es proposa, el dia i l’hora que es farà, el lloc i la distància que es durà a terme. Els usuaris que vulguin poden afegir-se a la ruta indicant-ho amb un "Hi assistiré". L’app disposa d’una opció per valorar perfils amb els quals s’hagi compartit una experiència, a més d’un servei privat de missatgeria que permet comunicar-se amb la resta d’usuaris.

El perfil disposa de diferents Categories i Aficions perquè la persona pugui marcar les que cregui que s’ajusten més als seus interessos. Les categories es divideixen en: Iniciació, Cicloturista, Avançat i Professional, mentre que les aficions són: BMX, BTT, ciclocross, carretera, descens, triatló i gravel. Aquestes opcions permeten fer una cerca de twins ajustada al que busca cada ciclista. Així mateix, a més de funcionar amb geolocalització, també hi ha la possibilitat d’escollir les zones en què un es vol moure.

  • imatge de control 1per1

Rutes per a runners
I per als qui no us va la bici, també existeix Twinapp Running, que de la mateixa manera que ho fa Twinapp Cycling, permet als usuaris conèixer gent nova amb la qual compartir aficions i ensenyar o descobrir nous indrets on agafar aire. "De fet, Twinapp Running va ser la primera versió Twinapp, que anava adreçada a runners, però veient l’èxit que va tenir vam ampliar-ho al cycling, pràctica que és tot un referent en el territori gironí", comenta la Teresa, que afegeix que "existeixen d’altres apps però entenem que fomenten més la competició i amb Twinapp Cycling fomentem la relació social".

Twinapp Cycling ha estat finalista dels Premis Cactus 2019, instituïts per l’Associació Digitals Girona i el Club de Màrqueting i Vendes de Girona en la categoria de Millor app, i Twinapp Running va ser guardonada en aquesta mateixa categoria pels Premis Cactus 2018 i pels Premis E-TECH que organitza l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) en la categoria de Premi a la millor gestió de llengua i comunicació en les TIC i Premi especial del públic al millor projecte, producte o servei digital gironí.

David Martí, president d’AENTEG, celebra la creació d’iniciatives digitals d’aquest tipus. "Cada vegada són més les apps que connecten el món físic i les seves activitats, i que venen a trencar una mica amb el pensament habitual sobre el fet que les apps i la xarxa en general ens tanquen en un món virtual sense interacció física. De fet, aquelles apps que millor funcionen són justament les que fan interactuar els dos móns".

L’app, que actualment ja ha superat les 5000 descàrregues, es pot baixar des d’arreu del món, ja que està disponible amb diferents idiomes tant per Android com per iOS.

Més informació: 

A

També et pot interessar