Temporada Alta 2018

Foto: 

Cedida

Els imperdibles del Temporada Alta 2018

Us presentem una tria d’alguns dels espectacles més destacats de la 27a edició del festival gironí
Judit Monclús
,
01/10/2018
Espectacles

El Temporada Alta porta aquest 2018 gairebé un centenar d’espectacles que abasten moltes temàtiques i disciplines, totes elles molt interessants. Els podeu consultar a la pàgina web del festival i anar a veure els que més us plaguin. Per posar-vos la feina una mica més fàcil, però, i en l’àmbit teatral, Salvador Sunyer, director del festival, ens en recomana vuit que no ens podem deixar perdre.

Teatre 'Un enemigo del pueblo'

  • imatge de control 1per1

1. Un enemigo del pueblo (Ágora)
El clàssic d’Henrik Ibsen es trasllada en aquesta ocasió a la realitat d’una companyia de teatre. “Dirigit per Àlex Rigola, fa una reflexió molt actual sobre el paper de la democràcia i les conseqüències de prendre una decisió. El públic vota, decideix, i això condiciona com avança l’espectacle”.


Teatre 'L'omissió de la família Coleman'

2. L’omissió de la família Coleman
Un dels espectacles argentins més aplaudits dels darrers temps. “És un espectacle de Claudio Tolcachir, un gran director argentí. La primera vegada que va venir al festival ho va fer amb aquest espectacle fa més d’una dècada. Ara, és produït pel festival i s’estrena aquí amb actors catalans. És una proposta molt divertida sobre una família extraordinàriament desestructurada que ja han vist més de 200.000 persones arreu del món”.


Teatre 'Kassandra' amb Elisabet Casanovas

3. Kassandra
L’actriu Elisabet Casanovas protagonitza un monòleg dirigit per Sergi Belbel que desmitifica el mite de Cassandra. “Un espectacle molt diferent de l’autor uruguaià Sergio Blanco. És una coproducció entre el festival i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Tracta un tema molt actual com és el de la immigració mentre el barreja amb una qüestió de gènere. Parteix del mite de Cassandra de la tragèdia grega. Molt divertit i dirigit a un públic ampli però amb alguna cosa més...”.


Espectacle 'Slava's SnowShow'

4. Slava’s SnowShow
Un clàssic creat fa més de vint anys. Poesia, màgia, sorpreses i molta neu. “Ideal per a gent que busqui alguna cosa molt espectacular per distreure’s i per anar-hi amb la família. Ens el porta el gran clown rus Slava Polunin en una proposta de gran format”.


Instal·lació 'Macho Man'

5. Macho Man
Una impactant instal·lació en forma de recorregut que no deixarà indiferent. “És un espectacle d’Àlex Rigola sobre la violència de gènere. La gent entra a veure’l en grups de sis persones i en intervals de vuit minuts. Se’n fan moltes funcions. És un recorregut per una casa. No és perquè el vegi gent que ha patit maltractaments, sinó que més aviat va dirigit a la gent que no els ha patit perquè vegin com és realment el maltractament, com comença i com pot arribar a acabar”.


Uncanny Valley

6. Uncanny Valley
Què passa quan es fa una còpia d’una persona? Una proposta del col·lectiu alemany Rimini Protokoll. “No hi ha actors. Només hi ha un robot que és igual que una persona. És una reflexió sobre les relacions que venen entre les persones i els robots. És una qüestió que està aquí a la cantonada. La gent hi veurà un robot que reprodueix exactament la cara i el cos de l’autor del text. Té un punt d’inquietant”.


Teatre 'La néta del senhor Linh' amb Lluís Homar

7. La néta del senyor Linh
El drama dels refugiats es presenta en aquesta faula sobre l’exili, la soledat i la identitat. “Una producció del festival sobre el tema de l’exili en què el director belga Guy Cassiers dirigeix Lluís Homar. És un espectacle que també es fa a Holanda amb un actor anglès, l’han fet en flamenc a Bèlgica i en francès, a França. L’any 2020 es podrà veure en aquestes quatre llengües a París per ensenyar que, a més de l’Europa de l’economia, hi ha l’Europa del teatre i la cultura”.


Teatre 'Les noies de Mossbank Road'

8. Les noies de Mossbank Road
Un retrat de l’amistat entre tres dones: la Viv, la Di i la Rose. Dirigida per Sílvia Munt, l’obra presenta tres dones molt diferents que un dia van creuar les seves vides en un pis d’estudiants a Mossbank Road. “Aquest és teatre més ortodox amb tres grandíssimes actrius en el que ha estat per a molts el millor espectacle de l’any de la temporada a Barcelona”.

Més informació: 

A

També et pot interessar