Nina Pagès
,
10/05/2015
Menjar i beure

Km-0 Hamburgueses d’autor: un ‘guilty pleasure’ de qualitat

Situat a la Pujada de Sant Domènech, el restaurant ofereix espectaculars hamburgueses de proximitat a un preu econòmic
Km-0 Hamburgueses d’autor

Foto: 

Valentina Kalaydjian
Óscar Romero ens mostra l'hamburguesa estrella, la KM-0
Més amunt del Restaurant Bistrot, seguint la Pujada de Sant Domènech, s'amaga un entranyable racó gastronòmic on el producte és el protagonista indiscutible. Parlem del KM-0, un preciós i modern local regentat per Oscar Romero i Laura Muñoz, i especialitzat en l'elaboració d'hamburgueses d'autor.
En una petita bombolla de tranquil·litat dins el turístic Barri Vell, el restaurant és una opció perfecta per descansar de la rutina sense abandonar el centre

Com el seu nom indica, al KM-0 els ingredients són de proximitat i totalment naturals. Les hamburgueses estan elaborades, en la seva majoria, a partir de la carn de vedella de pastura de Natrus, una unió de tres empreses de la Vall d’en Bas, a la Garrotxa. “Tot ho comprem al mercat. La carn és 100% natural i el producte és fresc, res està congelat. És la nostra filosofia”, explica l'Oscar orgullós.

La localització els juga a favor. Envoltats de pedra, en una petita bombolla de tranquil·litat dins el turístic Barri Vell, el restaurant és una opció perfecta per descansar de la rutina sense abandonar el centre. També és una proposta interessant per als estudiants i professors universitaris, per la poca distància amb les Àligues i el preu econòmic del seu menú diari de 7 euros, que inclou una de les hamburgueses de la carta, una amanida o patates i la beguda.

Des de Surtdecasa, hem pogut degustar l’hamburguesa KM-0, la Chicken Broke i la Monza. Cal destacar que el restaurant compta amb una oferta vegetariana i vegana que fàcilment pot competir amb la de carn. A banda de les hamburgueses, també tenen una àmplia carta de tapes que convé provar, com els nachos amb guacamole casolà i les espectaculars croquetes de rostit. Per acompanyar el menjar, podeu demanar refrescos, vins o cerveses artesanes.

Ara que ve el bon temps, el millor és aprofitar la terrassa, que és fresca i acollidora. La part interior està composta de dues zones, la de baix, més encarada a les activitats diürnes, i la de dalt, per poder fer una copa a la nit amb més tranquil·litat. La decoració és bastant moderna, amb cartells de senyals, una il·luminació blavosa, i taules i cadires creades per ells mateixos. En general, podem intuir certes reminiscències barcelonines i, segurament, el fet que l’Oscar sigui originari del Prat hi té alguna cosa a veure. 

Aquesta setmana farà un any que la parella va decidir obrir les portes del KM-0. Ens expliquen que volien muntar un negoci diferent i que van veure que a la ciutat hi havia un buit. “A Girona no trobàvem cap hamburgueseria de qualitat. Així que vam decidir fer un local alternatiu. Volíem canviar el xip de Girona”.

Després de passar-hi un parell d’hores i degustar la seva cuina, podem confirmar que han acomplert el seu objectiu. 

Comentaris

imatge de Custey

Les hamburgueses del Km 0 són boníssimes!

També et pot interessar