Glòria Garcés

Foto: 

Cedida
Glòria Garcés

Glòria Garcés: “Sempre he entès la música com un camí per evolucionar”

La cantautora acaba de publicar ‘NU’ on expressa un canvi vital
Arnau Martínez
,
20/06/2018
Música
Amb aires de jazz i amb sensació de frescor i lleugeresa. Així sona el nou disc ‘NU’ de la cantautora Glòria Garcés. És el segon treball discogràfic de la cantant que se centra amb el piano i la veu. Garcés no sap ben bé si l’àlbum li ha produït un canvi vital o si ha estat un canvi vital el que ha acabat desembocant en un disc. Sigui com sigui, l’autora aporta una nova versió de jazz proper en el seu darrer treball on parla d’amor i de vida, però també de les caigudes i de la mort. A Surtdecasa.cat hem conversat amb ella ara que està a punt de començar la gira per terres gironines.
"'NU' parla de  desprendre's de tot el que és superflu o innecessari per seguir evolucionant"

- Després del primer treball a ‘Nits en blanc’, amb ‘NU’ trobem un canvi de sonoritat. Com ha estat aquesta evolució?
L'evolució ve donada pel fet d'anar trobant un estil propi més enllà de la trajectòria vocal i instrumental viscuda fins al moment de cantar i tocar temes propis en solitari. A ‘Nits en Blanc’ encara hi ha la sonoritat dels grups a capella, del clàssic, del musical... ‘NU’ tira més cap al pop, tant en els arranjaments al piano com en la manera de cantar, la tessitura més greu... Crec que encaixa molt més amb el gènere de cançons que escric.

- Hi barreges jazz, ritmes llatins i word music. Com fas aquesta mescla?
La mescla ja està dins meu i és fruit d'haver begut de tantes fonts diferents, de la música que m'agrada i també del que he tingut la sort d'anar-me trobant professionalment.

  • imatge de control 1per1

- Ha estat finançat a través d’un Verkami, com ha anat?
Molt bé! M'ho vaig agafar amb calma, confiant que si havia de ser, ja arribaríem i així ha estat. Molt contenta del suport de la gent del meu voltant.

- De què parla ‘NU’?
'NU' parla de desprendre's de tot el que és superflu o innecessari per seguir evolucionant. D’arribar a l’essència de les coses, d’honestedat, d'amor....

- Dius que “nu és buidar-se per tornar a omplir, caure per tornar-se a aixecar...” Et trobes en un moment de canvi vital?
Si! (Somriu) Jo sempre he entès la música com un camí per evolucionar, sobretot com a persona. Cada nou repte i cada nou treball dóna lloc a un canvi vital i ‘NU’ també l'ha portat. O al revés, un canvi vital en mi m'ha conduït cap a ‘NU’. Per a mi és simultani.

- Ets una cantant de formació clàssica, però la teva música poc s’assembla als esquemes que tenim com a música clàssica...
Tinc inquietud per molts gèneres i això m'ha dut a enamorar-me de molts estils. Actualment actuo en espectacles més clàssics també, combinant-ho amb el meu projecte  que no ho és gens.

- Has begut de moltes i diverses formacions, queda plasmat en aquest àlbum? 
Crec que justament ‘NU’ deixa enrere totes aquestes influències i, tot i tenir-les integrades, fa un escaló cap a un estil més personal. Hi són totes i no hi és ninguna al mateix temps.

- Com serà la gira del disc ‘NU’ i on faràs parada?
Hem estrenat el disc al Sunset de Girona fa tres setmanes i diumenge 14 juny al festival Girona d'Autor amb Las Migas. D'ara fins a finals estiu passarem per diferents pobles com Maçanet de Cabrenys, La Tallada, L'Escala, Regencós o Banyoles.

Més informació: 

A

També et pot interessar