Jump to navigation
Dissabte
15 juny 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Cuina del Magrib casolana a dos passes
El restaurant Omar de Tortosa és un dels pocs establiments que ofereixen cuina marroquina, més enllà dels durums, kebabs i falafels
Surtdecasa Ebre
,
08/08/2011
Menjar i beure
Situat a la plaça de Montserrat (coneguda com la plaça dels Farols) de Tortosa, el restaurant teteria Omar és fruit d’una unió intercultural entre Ahmed Alhamduni, marroquí, i Montserrat Tafalla, tortosina. Precisament Omar és el nom del seu fill.
Ahmed, que parla un tortosí perfecte, porta sis anys al capdavant d’aquest establiment que va viure una època molt daurada quan va néixer, èxit que va generar que els propietaris ampliéssin el local, perfeccionéssin la carta i milloréssin la decoració.
Tot i que mai ha perdut aquest aire humil i casolà, en l’actualitat la decoració és molt acollidora. Mosaics de rajoles d’estil marroquí, tauletes de fusta i parets que ressalten la pedra original recreen perfectament una casa de menjar àrab.
L’hospitalitat d’Ahmed respon al mite musulmà. Sempre està disposat a aconsellar-te i no té inconvenient en explicar-te l’origen dels plats que et serveix, principalment receptes magrebines però també la típica carn adobada cuita en rostidor (la popular carn de kebab) servida amb amanida i salsa de iogurt i all.
No obstant això, el plat estrella, sense dubte, és el cuscus de carn i verdures. Perfectament cuit i saborós. Normalment se serveix acompanyant a la carn guisada, la popular
tajine
(el plat pren el nom del recipient de fang on es cuina). El resultat d'aquest guisat cuit a foc lent és una delícia. La carn es desfà a la boca i la dolçor de les prunes guisades el converteixen en un plat molt recomanable.
Un altre element a reivindicar és el te. Aquí fan te de debò. Amb una branca de menta fresca que li dóna un sabor molt intens i refrescant.
--
Restaurant Teteria Omar
Plaça de Montserrat
Tortosa
(Obert tots els dies de la setmana. Dinars i sopars)
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
‘La Ciutat’, una novel·la col·laborativa per conèixer l’activisme juvenil
Foto:
Cedida
Les 9 intervencions artístiques sobre el moviment d'A Cel Obert
Foto:
Anna Zaera
Futbolistes, cuineres, mineres... Més enllà del silenci
Foto:
Cedida
Javier de Riba: "Una porta deixa de ser una porta si sempre està tancada"
Foto:
David Sánchez
Xavier Bonfill: “És molt difícil accedir al nostre potencial quan ens mentim per temor a no ser estimats”
Foto:
Cedida
Cinc artistes reflexionen sobre el monument franquista de Tortosa en una exposició