Jump to navigation
Dilluns
15 desembre 2025
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Un àpat al mig del parc
El restaurant El Parc és un clàssic molt ben reinventat al cor de Tortosa
Surtdecasa Ebre
,
13/07/2012
Menjar i beure
El restaurant El Parc és un dels llocs més 'chic' (i agradables) per menjar a les Terres de l'Ebre. És cert que no està situat davant del mar ni té unes vistes espectaculars, però és una de les terrasses urbanes més bucòliques que conec. De les poques que, passat l'estiu, continuen conservant el caliu, i no només per les estufes. Crec que part del mèrit és del jove arquitecte tortosí Ivan Gas, qui ha dissenyat aquesta terrassa totalment integrada en l'entorn del Parc Teodor Gonzàlez, i que es converteix en un autèntic aparador a l'Avinguda de la Generalitat, una de les principals artèries tortosines.
Si vols menjar a l'interior de l'establiment, l'experiència segueix estant a l'altura. I el menjar... què dir del menjar? La carta destaca per una bona combinació entre la cuina mediterrània i de fusió. Una mescla en què a les Terres de l'Ebre només s'hi aboquen els més atrevits. El sushi, el carpaccio i el 'ceviche' s'alternen amb altres plats més genuïns com la sèpia acompanyada de romsecu, les cloïsses o les gambes amb allets. Un dels plats que més ha triomfat en els darrers temps és el tàrtar de tonyina. El peix fresc i un bon condiment ric en aromes és la fòrmula de l'èxit. Tampoc podem deixar de parlar del pa amb tomàquet. Pa de coca cruixent amb aquell gust a all i tomàquet natural. El pernil potser millorable, però més que correcte.
També hem de nombrar els gintònics. Dels més professionals que he provat per aquestes terres. Hi ha una carta amb diverses opcions de ginebres, diverses de tòniques i tipus de got. I te l'acompanyen amb cogombre, meló etc.
Si voleu un dinar de menú, que és tan bo i abundant com si mengéssis a la carta pots fer-ho a 17,50 euros. També contemplen el menjar per emportar. Però seria una vertadera llàstima, tractant-se d'aquest restuarant, no gaudir de l'experiència de l'entorn a l'hora de menjar.
--
Restaurant El Parc
Av. Generalitat, 72
Tortosa
977 44 48 66
www.restaurantelparc.cat
A
També et pot interessar
Foto:
Anna Zaera
Les 6 exposicions de la tardor a les Terres de l'Ebre
Foto:
Anna Zaera
Els 10 imperdibles de la setmana de l'alimentació ecològica
Foto:
Cedida
Veure les cares del món, un exercici d'ampliació
Foto:
Cedida
Les 9 intervencions artístiques sobre el moviment d'A Cel Obert
Foto:
Cedida
Les 5 raons per no perdre't 'Los Miserables' a Tortosa
Foto:
Surtdecasa
Aleu Ayxandri: "Emprendre aquest viatge ha significat alliberar-me d'una societat manipuladora"