Jump to navigation
Dissabte
16 novembre 2024
Empordà
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Foto:
Cedida
Rita Payes forma part del cartell 2019
Nits de Jazz vora les Illes Medes
El festival Jazz l'Estartit celebra la 6ª edició del 25 al 28 de juliol
Surtdecasa Empordà
,
15/07/2019
Música
Qualsevol aficionat al gènere sap que el jazz és sinònim de melodies imprevisibles, incopsables, sense llei ni regnes. D’alguna manera funciona com funciona el mar, que flueix i no té patrons establerts. Ambdós elements, jazz i mar, conflueixen feliçment el proper cap de setmana del 25 al 28 de juliol al Jazz l'Estartit, quatre jornades i vuit concerts de luxe per assedegar als amants del jazz estival. Fem l'1x1 d’aquesta 6ª edició del Jazz L'Estartit!
Charles McPherson Quartet (25 de juliol)
Arriba al Jazz l'Estartit un saxofonista que és història viva del jazz. Icona mundial de l'estil bebop, Charles McPherson ha traçat una carrera meteòrica de la mà ni més ni menys que del llegendari contrabaixista Charles Mingus. També ha compartit escenari amb grans del jazz com Dizzy Gillespie o Lionel Hampton. El dijous 25 de juliol el podrem gaudir a la raconada d'El Molinet, juntament amb el pianista Bruce Barth, el contrabaixista Mark Hodgson i el bateria Stephen Keogh.
Joshua Redman (25 de juliol)
Considerat un dels gran talents de la improvisació del segle XXI, Joshua Redman ret homenatge a Ornette Coleman i al seu pare, Dewey Redman, que fou saxofonista de Coleman a principis de la dècada de 1970. El de California aterra a l'Estartit amb un àlbum al faristol titulat “Still dreaming”, un tribut a la lliure inspiració i l'esperit fantasiós del seu pare i de Coleman, amb sis nous temes del quartet que tanca amb el trompetista Ron Miles, el contrabaixista Scott Colley i el bateria Dave King.
Tonina (26 de juliol)
L'artista preferida d'Obama al 2018. Amb aquest prestigiós aval, Tonina es presenta com una de les jazzistes més prometedores de l'escena actual. Contrabaixista, cantant i compositora, aquesta nord-americana, filla de pare ugandès, rebosa talent pels quatre costats. Al Jazz L'Estartit presentarà el seu darrer disc “St.Lost”, un diari personal que repassa les seves vivències al seu pas per València, Boston i St.Louis, la seva ciutat natal.
José James (26 de juliol)
Probablement el nom més flamant d'aquesta 6ª edició del Jazz L'Estartit. José James es va destapar el 2012 com una de les veus negres més privilegiades del panorama jazzístic quan va firmar pel mític segell Blue Note. Ara, el vocalista de Minneapolis , torna amb un treball titulat “Lean On Me” amb el qual vol lloar una de les seves figures més influents en la seva carrera, la del cantautor Bill Withers. Un concert que promet atmosferes intimistes i emoció a cabassos.
Lluc Casares (27 de juliol)
Després del seu pas per l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el saxofonista i compositor Lluc Casares va marxar a Nova York fa un parell d'anys per incorporar-se al programa Artist Diploma del departament de jazz que dirigeix Wynton Marsalis a la prestigiosa Juilliard School. A la ciutat dels gratacels, Casares ha enregistrat “Sketches Overseas”, el seu segon àlbum com a líder i amb el qual ha aconseguit el Premi Enderrock al millor disc de jazz.
Stocherlo Rosenberg & Biel Ballester Trio (27 de juliol)
Hereu de l'univers Django Reinhardt, l'holandès Stochelo Rosenberg és una icona del gipsy jazz. Guitarrista virtuós i vocalista amb segell personal, Rosenberg és considerat un dels grans músics contemporanis amb una imaginació desbordant i un do per a la composició. Al Jazz Festival l'Estartit, Rosenberg es presenta amb el trio del guitarrista mallorquí Biel Ballester, amb el qual va enregistrar, el 2016, el doble àlbum “Melodium Melodynamic”.
Rita Payés (28 de juliol)
Rita Payés s'ha consolidat com la nova promesa jazzística de la factoria Joan Chamorro, com ja ho va ser en el seu moment Andrea Motis. Amb un talent natural pel trombó, Rita Payés ens convida a descobrir “Imagina”, un disc de bossanova amb un aire molt especial; i és que la guitarrista que l'acompanya és ni més ni menys que la seva mare, Elisabeth Roma. Un projecte generacional forjat amb la complicitat emocional que únicament es pot establir entre mare i filla.
The Golden Gate Quartet (28 de juliol)
Veritable institució de la música gospel amb més de 80 anys d'història, The Golden Gate Quartet han esdevingut els grans ambaixadors de la música negra americana arreu del món. Els seus membres, dos tenors, un baríton i un baix han anat canviant al llarg dels anys i també han innovat i adoptat patrons musicals diferents dins la tradició de l'espiritual negre, però mai no han perdut l'esperit amb el qual el quartet va ser creat. Les harmonies de les veus resten intactes i la seva essència gospel és incontestable.
Més informació:
Web
Festival de Torroella de Montgrí
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
A punt per a una nova edició dels Firals de Bellvís
Foto:
Cedida
Espais revisitats
Nete Vericat: "Els rituals neixen d'una voluntat de voler comprendre el món"
Foto:
Cedida
Fernando Paniagua: "Fa temps que les llicències lliures són una excusa per obrir una reflexió més amplia"
Foto:
David Mauricio
Nit de Bosc, una festa de barri enmig de la natura
Foto:
Èrica Puigcerver
Estiu
Els 5 plans de l'estiu a les Terres de l'Ebre
Foto:
Cristina Casas
Últim Cavall: “Necessitem la música com a motor d’expressió”
Inicieu sessió
o
registreu-vos
per a enviar comentaris