Jump to navigation
1. La fira on tothom menja i beuL'entrada a la Fira implica menjar i beure (sí o sí). És a dir, hauràs de pagar una consumició obligatòria que inclou una copa i dos tasts, si vols accedir al recinte del pavelló. La idea, enguany, és que pugui haver un ampli assortiment de productes per degustar i, així, que la visita pugui servir no només per fer unes tapetes sinó per completar un àpat. Com amb el preu de les consumicions obligatòries potser no quedareu tips del tot, podreu sumar-hi el tiquet 2+2 que inclou dues begudes i dues racions de menjar per 6 euros. O si aneu en parella o en grup, el tiquet 5 que inclou cinc tasts de beguda per 5 euros, o el tiquet 3 que inclou tres tasts de menjar per 5 euros.Quan? Dissabte de 11:30 a 22:30h i diumenge de 11:30 a 21:30h.2. Exposició sobre el món de la xocolataT'agradaria conèixer quina és la tradició xocolatera a les nostres terres? L'empresa tortosina Creo ha preparat una exposició on es podrà veure l'evolució d'aquesta antiga empresa tortosina especialitzada en l'elaboració de xocolata a la pedra. A més, si voleu sentir les paraules de qui segueix al capdavant del negoci, podreu fer-ho el dissabte a la tarda de la mà de Xavier Benet, el seu propietari. A més, hi haurà degustació de xocolata!Quan? Durant tot el cap de setmana. La xerrada i la degustació està prevista per dissabte a les 17h.3. Cuina sefarditaCom tots sabem, Tortosa té un passat jueu. Per això, el Festast vol abraçar també aquesta cuina que lliga el passat amb el present. Uns costums jueus que posseeixen influències àrabs d’espècies i d’aliments prohibits. El cuiner Joan Forcadell, de l'escola de cuina Via Magna, coneixedor i divulgador de la cuina sefardita, ens en farà cinc cèntims. Tot això en el marc del Dia de la revista Cuina.Quan? Dissabte 14 de març, a les 13h.4. Bloguers als fogonsAvui en dia, en l'era del periodisme 2.0, la paraula dels bloguers especialitzats va a missa. Per això, Miquel Àngel Roque, bloguer, cuiner i fotògraf, farà un recorregut per les pàgines de tots els gurmets que decideixen explicar al món tot allò que arriba al seu paladar. Una bona manera que els productes ebrencs s'escampin per l'aldea global!Quan? Dissabte 14 de març, a les 18h.5. Menú degustació infantilEl Festast d'enguany també pensa en els més menuts i, a part d'una ludoteca, ha convidat un dels millors cuiners de les Terres de l'Ebre, el mereixedor d'una estrella Michelin, Jeroni Castells, perquè prepari un menú pensat per seduir els més menuts de la casa. Així que, si us falten idees per fer àpats infantils originals, aquest serà el vostre lloc!Quan? Diumenge 15 de març, a les 19.45h.6. Textures d'olisLes Terres de l'Ebre, i en especial el territori del Sénia, són uns dels racons de Catalunya on més producció d'oli hi ha. Entre les múltiples varietats d'oli, destaca aquell que es fa amb les olives de les oliveres mil·lenàries, tot un patrimoni natural que avui s'anomena Reserva de la Biosfera. Per comprovar-ho, i sobretot tastar-ho, Maria Teresa Adell, la gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, ens guiarà per un recorregut per les textures dels olis de varietats tradicionals.Quan? Diumenge 15 de març, a les 17h.7. Tast de vinsNo només anirem a la fira per tastar vins de la DO Terra Alta, sinó que també volem saber què tastem. Del triomf internacional de la garnatxa blanca fins a la producció de vins ecològics, aquests seran alguns dels temes tractats. Els cellers de casa nostra estan innovant i volem conèixer-ho de la mà dels seus protagonistes. Les garnatxes de l'Agrícola Sant Josep de Bot i de Cellers Tarroné o els vins ecològics del Celler Batea han estat alguns dels convidats a explicar les seves darreres experiències enològiques.Quan? Dissabte a les 18h i diumenge a les 13h i a les 18h.8. L'hora dolça tortosinaDe la mà de la Revista Cuina, la Pastisseria Pallarés juntament amb l'associació de restauradors Platigot, ens oferiran la possibilitat de fer postres innovadores amb productes ebrencs, per tornar a casa carregats d’idees tan llamineres com sanes, sota el guiatge de pastissers professionals. Totes les receptes que hi veureu estaran pensades per cuinar als vostres fogons. És hora de descobrir que hi ha vida més enllà del pastisset!Quan? Dissabte 14 de març, a les 18.45h.9. CòctelsNo hi ha celebració gastronòmica avui dia, que no tingui associada un tast de còctels. Des del més popular - òbviament el gintònic - preparat de mil maneres, fins a altres creacions que encara no han estat catalogades a les llistes internacionals del sector. Aquesta sessió, de la mà de Saray Segarra d'Egoandrinks, serà un dels actes programats amb més nocturnitat. Si voleu tancar la jornada del dissabte amb tots els honors, no us podeu perdre aquesta cita.Quan? Dissabte 14 de març, a les 22.00h.10. Cuiners estrellaI, sense dubte, un dels atractius d'aquesta festa gastronòmica serà la presència d'alguns dels cuiners més reconeguts de casa nostra i també de fora que ens faran arribar els seus experiments, el seu tracte amb el producte, la seva originalitat en les presentacions i les seves propostes més arriscades. Entre ells, comptarem amb la presència de Jean-Louis Neichel, reconegut xef de l'alta cuina catalana, acompanyat per Joan Forcadell, professor, cuiner i gastrònom. A part del ja nombrat Jeroni Castells de Les Moles, comptarem amb la presència de Vicent Guimerà del restaurant l'Antic Molí; Josep Lluis Garcia del Restaurant l'Estany o Joan Amaré del Restaurant Amaré de Roquetes. Ah! I no coneixeu el restaurant El Nacional de Barcelona? Un restaurant immens al bellmig de Passeig de Gràcia que té accent ebrenc. El seu director gastronòmic, Carles Tejedor, també participarà a la Fira.Quan? Durant tot el cap de setmana i dilluns, durant la jornada dedicada a professionals.
Horari: Dissabte 14: de 11:30 a 22:30hDiumenge 15: de 11:30 a 21:30hDilluns 16: de 11:30 a 19:00h (només professionals)
www.festast.cat