Jump to navigation
De setembre a desembre
Del 19 al 29 de novembre
Mes de gener
Dissabte 8 de març
Jornada ‘Tasta la cultura de l’Ebre: Els sabors de l’oli, l’or líquid de la Plana’. En aquesta activitat de turisme experiencial gaudireu del conreu de l’olivera, us explicaran i coneixereu els seus orígens, el procés i l’elaboració de l’oli d’oliva a la Plana del Montsià, en concret a la vila de Santa Bàrbara. Aquest producte ha estat un dels elements més importants del municipi i ha caracteritzat, en especial des del s. XVIII, els canvis socials, culturals i comercials de la mateixa localitat i així com de les altres poblacions veïnes de l’interior del Montsià i Baix Ebre.
Durant el recorregut, es podran visitar diferents espais, on es descriuen les tècniques agrícoles i els camps de conreu originats a partir de la colonització agrícola en època moderna la qual dóna peu a la fundació del poble, fins a les instal·lacions on s’elabora i es distribueix aquest bé tant preuat i, finalment, en podreu degustar les diferents varietats d’oli que es produeixen a Santa Bàrbara.
Menú: 1r Plat: Visita al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana 2n Plat: Experiència rural entre oliveres 3r Plat: Recorregut per les cooperatives i tast d’oli
D’11 a 14h
6€ | Gratuït menors de 7 anys Reserva aquí (enllaç)
Museu de les Terres de l’Ebre
Ajuntament de Santa Bàrbara, Cooperativa Agrícola del Camp, Cooperativa Agrícola Sant Gregori, EbreTicket i Diputació de Tarragona
Web Museu de les Terres de l’Ebre