Les Testarudes

Foto: 

Cedida
Les Testarudes

Els 5 imperdibles del FIM 2024

Del 16 al 19 de maig celebra la seva 20a edició
Surtdecasa
,
02/05/2024
Música
Del 16 al 19 de maig torna la FiM Vila-seca dedicada a la música emergent i als espectacles musicals familiars fets a Catalunya. Una fira que s’adreça tant al sector professional com al públic general. Va renéixer el 2021, després de cinc anys d’aturada però amb setze edicions a l’esquena. Enguany arriba la vintena edició apostant per la feminització i diversificació dels escenaris catalans i al desenvolupament de nous públics i noves propostes per a l’escena musical. L’edició 2023 va convocar 9.000 persones, 560 professionals i 42 projectes musicals. Una fira familiar amb volums moderats i logística adaptada a infants i famílies. Us hem destacat les propostes imprescindibles d'enguany.

1. Eloi Duran
Eloi Duran demostra valentia en fusionar audaçment estils com el pop, l’electrònica i la música urbana, integrant-los amb la vulnerabilitat i la intimitat de les seves lletres. Després de conquerir els concursos Sona9 i Portautors el 2023, Eloi Duran presenta amb entusiasme el seu àlbum de debut, titulat 'El Bon Nen'. Les cançons que el conformen relaten el viatge de la infantesa a l’edat adulta, explorant amb profunditat les llums i ombres del camí. Amb una decidida aposta per la veu i la influència de l’electrònica, busca forjar un so cru i penetrant, alhora modern i accessible. Eloi Duran va guanyar el Premi Ç trencada de la Mostra de Música Jove Desconnecta 2022, va ser finalista del Festival Brot 2021, ha participat en les mentories exprés de la FiM 2021 i 2022, va gaudir del programa de suport grups musicals emergents, Pedrera 3.8, del Centre Cultural Albareda i La Bàscula de Barcelona, en l’edició 2021-2022, va ser semifinalista del concurs Horta Cançó d’Autor 2023, va guanyar el Premi del Jurat i el Premi del Públic del concurs Portautors/es 2023 i el primer Premi del concurs Sona 9 2023. Brot, Desconnecta, Centre Cultural Albareda, Horta Cançó d’Autor, Portautors/es i Sona 9 són Antenes de Talent de la FiM.

2. Les Testarudes
Les Testarudes representen un col·lectiu unit per nou dones que, amb passió compartida, busquen destacar la presència femenina en els escenaris i promoure la visibilitat del treball musical femení. La seva proposta abraça amb destresa i flow els gèneres de ska, reggae i rocksteady, que es converteixen en el seu terreny d’expressió artística. A través de la seva música, Les Testarudes aspiren a transcendir els límits establerts pels rols de gènere en el món de la música, especialment la jamaicana. A la FiM estrenen el seu nou espectacle i noves peces de composició pròpia, farcides de ritmes ballables i missatges positius. Les Testarudes han gaudit de l’Ajut a la Producció de directes del programa de Suport a la Creació Musical de Paral·lel 62, Antena de Talent de la FiM.

  • imatge de control 1per1

 

Mama Dousha | Foto: Cedida
3. Mama Dousha
Mama Dousha, l’àlies artístic del músic i cantant barceloní Bruno de Fabriziis, emergeix com una de les figures més prometedores de l’escena musical catalana. La seva cançó 'Rikiti' ha traspassat les barreres musicals, convertint-se en un fenomen social i viral que ha dominat les llistes de ràdio durant mesos. Després d’omplir la sala Razzmatazz amb entrades exhaurides per a la presentació de la gira 2024, Mama Dousha presenta amb entusiasme el seu debut, 'Segur que m’equivoco'. Aquest àlbum desplega un ritme altament personal, fusionant de manera única la música electrònica, la cançó d’autor i el pop urbà, amb una destacada influència de la guitarra espanyola en cada tema. Aquest estil musical peculiar es veu complementat amb lletres íntimes, carregades de sensibilitat i tendresa, que aporten una dimensió emotiva excepcional al seu repertori.

4. The Penguins - Reggae per Xics
Reggae Per Xics, el vessant familiar del grup musical The Penguins presenta el seu nou projecte, 'El Cuc Quàntic', un disc i espectacle dirigit per la canalla on combinen ritmes jamaicans amb un toc de ciència-ficció. Amb influències de Dr. Who, Star Trek i altres clàssics, la banda ofereix un viatge imaginatiu a través de l’espai-temps. A més, l’espectacle inclourà una escenografia temàtica i una selecció de cançons noves i tradicionals, mantenint l’essència del grup. El Cuc Quàntic és una coproducció de The Penguins - Reggae Per Xics, La Marfà. Centre de Creació Musical i FiM Vila-seca. La Marfà és Antena de Talent de la FiM.

 

Alba Careta i Henrio | Foto: Cedida
5. Alba Careta i Henrio
Alba Careta i Henrio sumen els seus talents en l’espectacle i disc 'Udolç', la tercera producció del projecte Càntut, de recuperació de cançons de tradició oral a comarques gironines. En aquesta ocasió, la proposta es basa en cançons de bressol, passades pel sedàs del jazz i el pop modern, i embolcallades en una atmosfera onírica, delicada i suggestiva. El repertori és una acurada selecció a partir de l’arxiu del Càntut, una recerca participada per alumnes de Cassà de la Selva durant el curs 2021-22 i algunes peces identificades per Alba Careta a la comarca del Bages. L’espectacle es completa amb quatre poemes d’Enric Casasses en la veu d’ell mateix. Una invitació plàcida a l’univers de la nit que convida a relaxar-se i, si cal, a agafar el son. 'Udolç' és una coproducció de Càntut. Cançons de Tradició Oral i Fira Mediterrània de Manresa.

Més informació: 

Web FIM Vila-seca
Facebook FIM Vila-seca
Instagram FIM Vila-seca

A

També et pot interessar