Activa't
,
2024
Dijous 19 de setembre, 19h
Seu del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre
Tortosa

Celebració dels 100 anys de la ràdio a Catalunya

La Demarcació de Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya s’uneix a la celebració enguany del centenari de la ràdio a Catalunya amb una doble conferència. D’una banda, el periodista i fins fa poc president del consell rector de Ràdio Associació de Catalunya (RAC), Jordi Margarit, parlarà dels cents anys del mitjà radiofònic a Catalunya. De l’altra, la historiadora tortosina Maria Mestre, s’endinsarà en els 95 anys d’una ràdio local, de Ràdio Tortosa. L’acte serà moderat per l’home de ràdio i president de la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi, Josep Baubí.

Jordi Margarit ha dirigit i presentat programes a Catalunya Ràdio, RAC 1, Ràdio Juventud de Cartagena, Ràdio 4 i Radio Espanya de Barcelona. També ha sigut guionista de programes de televisió com ‘Catalunya des de l’aire’ de TV3 i ha col·laborat amb els diaris Avui, El Punt i Nació digital. A més a més, va ser director de l’emissora local Ràdio Rubí, col·laborador del diari digital Rubitv.cat i membre fundador de les Emissores Municipals de Catalunya (EMUC).

Per la seua banda, la historiadora tortosina Maria Mestre és filla de Lluís Mestre Rexach, qui va ser director de Ràdio Tortosa entre 1945 i 1984, motiu pel qual es podria dir que ha mamat ràdio. A més, Maria Mestre va col·laborar amb diferents mitjans de comunicació: Ràdio Tortosa, en la dècada dels setanta del segle passat; el setmanari La Voz del Bajo Ebro; Radio Joventut-Radiocadena espanyola Barcelona, i en la capital catalana també va fer tasques d’atenció a la premsa treballant per a la Fundació “La Caixa”.

Preu: 

Assistència gratuïta fins completar aforament

Organitza: 

Col·legi de Periodistes de Catalunya Demarcació de Terres de l'Ebre