Activa't
,
2024
Dies 16 i 23 de novembre i 7 i 14 de desembre
Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana
Santa Bàrbara

Tasta la cultura de l’Ebre: Els sabors de l’oli, l’or líquid de la Plana

Jornada ‘Tasta la cultura de l’Ebre: Els sabors de l’oli, l’or líquid de la Plana’, activitat de turisme experiencial per gaudir del conreu de l’olivera, conèixer els seus orígens, el procés i l’elaboració de l’oli d’oliva a la Plana del Montsià, en concret a la vila de Santa Bàrbara. Aquest producte ha estat un dels elements més importants del municipi i ha caracteritzat, en especial des del s. XVIII, els canvis socials, culturals i comercials de la mateixa localitat i així com de les altres poblacions veïnes de l’interior del Montsià i Baix Ebre.

Durant el recorregut, es podran visitar diferents espais, on es descriuen  les tècniques agrícoles i els camps de conreu originats a partir de la colonització agrícola en època moderna la qual dóna peu a la fundació del poble, fins a les instal·lacions on s’elabora i es distribueix aquest bé tant preuat i, finalment, en podreu degustar les diferents varietats d’oli que es produeixen a Santa Bàrbara.

Menú:
1r Plat: Visita al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana
2n Plat: Experiència rural entre oliveres
3r Plat: Recorregut per les cooperatives i tast d’oli

Horari: 

D’11 a 14h

Programa: 

Dissabtes 16 i 23 de novembre i 7 i 14 de desembre.

Preu: 

 

L’experiència turística és gratuïta, atès que es vol dirigir a un públic familiar i de grups.
*(Imprescindible reserva prèvia)

Inscripcions: 

Es pot fer la reserva enviant un email a museulaplana@gmail.com o trucant als telèfons 658 998 721 / 977 719 136

Organitza: 

Museu de les Terres de l’Ebre

Col·labora: 

Ajuntament de Santa Bàrbara i Cooperativa Agrícola del Camp

Més informació: 

  • imatge de control 1per1

Et pot interessar

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1